Πλένεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα. Έχεις επιλέξει μια φιλική για τα ούλα σου οδοντόβουρτσα την οποία ανανεώνεις τακτικά, χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα και επισκέπτεσαι τακτικά τον οδοντίατρο για την αφαίρεση πλάκας. Και γιατί συνεχίζεις να βλέπεις τα ούλα σου να ματώνουν;

Ίσως δεν το γνωρίζεις, αλλά η υπόθεση πλύσιμο δοντιών είναι συχνά εξατομικευμένη, αφού υπάρχουν κάποιες ομάδες ατόμων που έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και τάση για ουλίτιδα ή άλλα προβλήματα των δοντιών. Ποιες είναι αυτές;

Γυναίκες στην εγκυμοσύνη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να παρουσιαστεί ουλίτιδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ένας λόγος είναι οι αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα της εγκυμονούσας. Επιβαρυντικά όμως για το στοματική κοιλότητα μπορεί να είναι και κάποια από τα συχνά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως οι εμετοί. Επίσης, λόγω των συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης η έγκυος μπορεί να αμελεί την φροντίδα των δοντιών της με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία των ούλων και των δοντιών της. Για αυτό η Ιntermed συστήνει μια ειδικής σύνθεσης οδοντόκρεμα, τη Luxurious Pregnancy Dental Care.

Πρόκειται για μια οδοντόπαστα καθημερινής χρήσης, κατάλληλη για την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Αντιμετωπίζει την ουλίτιδα που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καταπολεμά τη μικροβιακή πλάκα και προλαμβάνει την τερηδόνα Επιπλέον, χαρίζει δροσερή αναπνοή στην μέλλουσα μαμά που μπορεί να ταλαιπωρείται από ναυτίες ή εμετούς.

Άτομα με διαβήτη

Τα άτομα με διαβήτη υποφέρουν πιο συχνά από ουλίτιδα και φλεγμονές στη στοματική κοιλότητα και ουλίτιδα πράγμα που σχετίζεται με την επιβάρυνση που φέρνει η νόσος στο αγγειακό τους σύστημα και ως εκ τούτου στη μικροκυκλοφορία της στοματικής κοιλότητας. Επίσης, πάσχουν πιο συχνά από ξηροστομία. Για την ομάδα αυτή η Ιntermed συστήνει τη Luxurious Diabetic Dental Care.

Είναι μία οδοντόπαστα καθημερινής χρήσης με ασβέστιο και φθόριο κατάλληλη για διαβητικούς ασθενείς. Περιέχει ειδικά εκχυλίσματα βοτάνων με αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και ενισχύει την αντιμικροβιακή άμυνα της στοματικής κοιλότητας. Καταπολεμά την κακοσμία του στόματος, ενώ ταυτόχρονα υγραίνει το στοματικό βλεννογόνο και ανακουφίζει από ερεθισμούς.

Άτομα με ευαισθησία στο ζεστό – κρύο

Άλλη μία κατηγορία ατόμων στην οποία η υγιεινή της στοματική κοιλότητας διαφοροποιείται. Τα άτομα αυτά πρέπει να αποφεύγουν την σκληρή οδοντόβουρτσα και το πολύ δυνατό, γρήγορο και γενικά νευρικό βούρτσισμα των δοντιών. Για την κατηγορία αυτή θεωρείται, επίσης, επιβεβλημένη η χρήση ειδικής οδοντόπαστας.

Γι’ αυτό η Ιntermed προτείνει τη Luxurious Sensitive Dental Care. Είναι μια φθοριούχος οδοντόπαστα για την οδοντική υπερευαισθησία για καθημερινή χρήση. Περιέχει παράγοντες απευαισθητοποίησης των δοντιών προσφέροντας άμεση ανακούφιση από τον πόνο και την ευαισθησία στο ζεστό και το κρύο. Ταυτόχρονα, ενδυναμώνει την αδαμαντίνη και προστατεύει τα δόντια από τις επιθέσεις των οξέων και τον τερηδονισμό χαρίζοντας δροσερή αναπνοή που διαρκεί.

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.