Συμβουλή #41: Εσύ Καθορίζεις Την Τύχη Σου

Θέλεις μία αλλαγή στην ζωή σου. Μία άλλη δουλειά, έναν σύντροφο, περισσότερα χρήματα ή μία αλλαγή που να αφορά στην εξωτερική σου εμφάνιση. Και καλά κάνεις. Πάντα μία αλλαγή είναι αναζωογονητική. Το ερώτημα είναι όμως τι κάνεις για αυτό; Αρχικά πρέπει να παραβλέψεις κάθε επικριτική φωνή μέσα σου. Αυτό το “διαβολάκι” που σου λέει ότι δεν θα τα καταφέρεις γιατί δεν είσαι αρκετά καλός και ικανός και δεν αξίζεις κάτι καλύτερο. Αυτές τις ανομολόγητες πεποιθήσεις που σε μπλοκάρουν και δεν σε αφήνουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους και τα όνειρά σου. Αυτές τις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες, στις οποίες επιτρέπεις να εξελιχθούν.  Αντί λοιπόν να κατηγορείς το σύμπαν που δεν συνωμότησε για τη ζωή που θέλεις, γιατί δεν την φτιάχνεις εσύ όπως ακριβώς θέλεις; Εσύ καθορίζεις την τύχη σου.

Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να το συνειδητοποιήσεις:

1.Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τι είναι αυτό που θέλεις. Ποια είναι η αλλαγή που θέλεις να κάνεις. Διάλεξε μία από τις επιθυμίες ή τα όνειρά σου.

2.Στη συνέχεια οραματίσου και συμπεριφέρσου σαν να έχεις ήδη εκπληρώσει το όνειρό σου. Χρησιμοποίησε όλες σου τις αισθήσεις για να το “ζήσεις” σαν να είναι αληθινό. Μην ξεχνάς ότι η φαντασία είναι πιο ισχυρή από τη γνώση.

3.Τώρα που ξέρεις, σκέψου τι πρέπει να κάνεις για να κάνεις πράξη το όνειρό σου. Φτιάξε ένα ρεαλιστικό πλάνο με συνειδητές επιλογές που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου και να τον κάνεις πράξη.

Στη διαδρομή ίσως κάπου σκοντάψεις. Σήκω όμως και συνέχισε. Ίσως πάλι χρειαστεί να ξεβολευτείς. Αν όμως θέλεις να πετύχεις κάτι, αυτό είναι απαραίτητο. Γι’ αυτό μην αφήνεις τίποτα στην τύχη του. Την τύχη σου την καθορίζεις εσύ.

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.