Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να “διαβάζεις” τους άλλους από τις πιο απλές αντιδράσεις τους.
-Γιατί τα χριστουγεννιάτικά τραγούδια (καμιά φορά) βλάπτουν το πορτοφόλι.


Είσαι κι εσύ αυτό το αιώνιο παιδί που περιμένει τα Χριστούγεννα πώς και πώς, για να νιώσεις τη διάθεσή σου να απογειώνεται; Μάθε περισσότερα για τον εαυτό σου μέσα από την πιο βαθιά αποκρυπτογράφηση του εορταστικού σου mood που θα μπορούσες να ανακαλύψεις ποτέ! Ιδού τι αποκαλύπτει αμερικανική έρευνα για τη σχέση σου με τα Χριστούγεννα.

Σου αρέσει να στολίζεις το σπίτι;

Όσο περισσότερο διακοσμείς τον χώρο σου, τόσο πιο κοινωνικός μπορεί να είσαι. Επίσης, είναι πιο πιθανό να δεχτείς πολλούς καλεσμένους στο σπίτι σου. Η προτίμηση όμως στα λαμπάκια – κάποιοι στολίζουν με αυτά ακόμα και το γραφείο τους – δείχνει επίσης ότι είσαι ανοιχτός σε προσκλήσεις για έξοδο και καλέσματα. Αυτά – όπως κι όλα τα παρακάτω – υποστηρίζει έρευνα που έχει δημοσιευθεί στο Journal of Happiness Studies. Και κάτι ακόμα! Όσο πιο νωρίς στολίζεις, τόσο πιο χαρούμενος είσαι!

Αγαπάς τις οικογενειακές γιορτές;

Πολύ καλά κάνεις, μιας και η επαφή με τα πρόσωπα που αγαπάς ενισχύει το αίσθημα της ευτυχίας. Με μία προϋπόθεση όμως: να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι όσα περισσότερα χρήματα ξοδεύεις κατά τη διάρκεια των γιορτών για δώρα, οικογενειακά τραπέζια και στολισμό, τόσο περισσότερο ενισχύεται το αίσθημα της κατάθλιψης. Αντίθετα, μια γιορτή χαμηλού προϋπολογισμού στο σπίτι μπορεί να έχει πιο ευεργετική επίδραση στη διάθεσή σου.

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια σού φτιάχνουν τη διάθεση;

Κανένα πρόβλημα, αρκεί να τα ακούς στο σπίτι, όπου μια χαρά σου φτιάχνουν τη διάθεση. Τι γίνεται, όμως, όταν τα ακούς στα καταστήματα, την ώρα που έχεις βγει για ψώνια; Έχε τον νου σου, αφού η εορταστική μουσική υπόκρουση φαίνεται ότι προετοιμάζει ύπουλα τον εγκέφαλό σου, πράγμα που σε ωθεί σε περισσότερες αγορές. Οι ειδικοί εξηγούν πώς ακριβώς λειτουργεί η συγκεκριμένη σύνδεση στον εγκέφαλο: όταν ακούς εύθυμα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, βελτιώνεται η διάθεσή σου και, όταν βελτιώνεται η διάθεσή σου, είναι πιο πιθανό να συνδέσεις αυτή την ευεξία με ένα άλλο βελτιωτικό της διάθεσης, τις αγορές. Πρόσεχε, λοιπόν, όταν βγαίνεις για ψώνια. Και κάτι τελευταίο: η μουσική υπόκρουση την ώρα του δείπνου σε κάνει να τρως περισσότερο. Γι’ αυτό, αν προσέχεις τη γραμμή σου, λάβε κι αυτή την πληροφορία υπόψη και συγκεντρώσου στο πιάτο σου. Έτσι, είναι πιθανότερο, εξάλλου, να απολαύσεις περισσότερο το μενού.

Ακόμα και το πιο μικρό δωράκι σε κάνει να πετάς από χαρά;

Πολύ πιθανόν αυτό να ισχύει αν είσαι γυναίκα. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανόν να πουν ότι τους αρέσει ένα μικρό ή φθηνό δώρο, ακόμα κι αν αυτό δεν ισχύει. Αντίθετα, οι άνδρες είναι πιο ειλικρινείς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να εκφράσουν ανοιχτά τη γνώμη τους σχετικά με αυτό. Επίσης, οι γυναίκες σπάνια ερμηνεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση τους, επειδή έλαβαν ένα φθηνό δώρο, εν αντιθέσει με τους άνδρες που μπορεί να νιώσουν πιο ανασφαλείς σχετικά με το μέλλον της σχέσης τους.

Προτιμάς να ψωνίζεις δώρα από φιλανθρωπικά bazaar;

Ε, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις βρεις τη συνταγή της ευτυχίας! Το να ξοδεύεις λεφτά για άλλους και να συμμετέχεις σε φιλανθρωπίες μπορεί να απογειώσει το συναίσθημα της ευτυχίας περισσότερο απ’ ότι να ξοδεύεις χρήματα για τον εαυτό σου. Πιθανόν μάλιστα να έχεις ανακαλύψει κι ένα μυστικό μακροζωίας, αφού «Οι γενναιόδωροι ζουν περισσότερο», όπως θα ανακαλύψεις διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο.

Λατρεύεις τον μύθο του Άη Βασίλη;

Η έρευνα δείχνει ότι όσο πιο πολύ σ’ αρέσουν τα Χριστούγεννα τόσο πιο πιθανό είναι να καθυστερήσεις να πεις στο παιδί σου ότι ο Άη Βασίλης δεν υπάρχει. Μήπως σε άκουσα να ψιθυρίζεις: «μα υπάρχει…»; Συγνώμη αν στο χάλασα και αισθάνομαι πραγματικά άσχημα γι’ αυτό, αν και είμαι σχεδόν βέβαιη ότι μόλις τελειώσεις την ανάγνωση αυτού του άρθρου θα το έχεις ξεχάσει και ο Άη Βασίλης μια χαρά θα ζει και θα βασιλεύει στην καρδιά και στο μυαλό του αιώνιου παιδιού μέσα σου!

Διάβασε ακόμα:

7 Μυστικά Για Θετική Διάθεση Και Καλύτερη Υγεία

Το Νέο Έτος Και Οι Παγίδες Του

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.