Οι απαιτήσεις των εργαζομένων για περισσότερη ευελιξία και ασφάλεια, που ενισχύθηκαν από την πανδημία και την κατάσταση στην αγορά εργασίας, γίνονται εντονότερες, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανοίγει και ορισμένες εταιρείες προσπαθούν να επαναφέρουν το προσωπικό τους στα γραφεία, σύμφωνα με έρευνα της ADP σε 33.000 ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των εργαζομένων θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να αναζητήσουν νέα δουλειά εάν αναγκάζονταν “άσκοπα” να επιστρέψουν στο γραφείο, με πλήρη απασχόληση.

Το μερίδιο που θέλει ενεργά να αλλάξει θέση εργασίας αυξήθηκε από 15 τοις εκατό σε 23 τοις εκατό, με σχεδόν το ένα τρίτο να σκέφτεται την έναρξη μιας αναζήτησης εργασίας σε σύγκριση με 24 τοις εκατό το 2021.

Οι μισοί από τους εργαζομένους δήλωσαν ότι ήταν κάπως ή καθόλου ικανοποιημένοι με την τρέχουσα εργασία τους και η ADP είπε ότι ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ώθησαν τους εργαζόμενους να διαπραγματευτούν τους όρους της πρόσληψης τους ή να σχεδιάζουν μια έξοδο.

«Η πανδημία έχει πυροδοτήσει μια επανεξέταση των προτεραιοτήτων και οι εργαζόμενοι σηματοδοτούν την προθυμία τους να αποχωρήσουν εάν οι εργοδότες δεν πληρούν τα πρότυπά τους σε διάφορα μέτωπα», κατέληξε η έρευνα της ADP.

«Η πανδημία παραμένει. Το άγχος που προκαλείται από την πανδημία στον εργασιακό χώρο έχει αυξηθεί, δεν μειώθηκε», δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Nela Richardson.

Author(s)

  • epixeiro.gr

    Η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

    Tο epixeiro.gr είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και διαδραστικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ενεργά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Αποτελεί επίσης έναν χώρο όπου νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες ή μεγάλες-, υποψήφιοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, και φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις που τους δίνονται για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Το epixeiro.gr επιδιώκει να προσφέρει γνώση και να δίνει έμπνευση μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του, προσφέροντας στο αναγνωστικό του κοινό το know-how πάνω από 500 αρθρογράφων που αποτελούν ειδήμονες στον χώρο τους.