Τα καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την απόδοση της εταιρείας και την ευεξία στον εργασιακό χώρο επιτυγχάνονται σε εταιρείες όπου η εκπαίδευση θεωρείται πολύτιμη, σύμφωνα με την έρευνα European Company Survey 2019 από το Eurofound και το Cedefop. Η έρευνα, επίσης, αποκαλύπτει ότι οι επιχειρήσεις τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα όταν η ευθύνη για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων μοιράζεται ανοιχτά μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων. 

Τι αποκαλύπτει η έρευνα

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σχεδόν όλοι οι managers (96%) συμφωνούν ότι η εκπαίδευση είναι σημαντική για να κάνουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους και οι περισσότεροι εργασιακοί χώροι στην Ε.Ε προσφέρουν κάποιου είδους εκπαίδευση, αν και μόνο το 9% προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ευκαιρίες επιμόρφωσης στους περισσότερους εργαζομένους του. 

Σε γενικές γραμμές, η έρευνα δείχνει ότι οι εταιρείες μπορούν να διαμορφώσουν τις πρακτικές τους για να πετύχουν τα αποτελέσματα που ωφελούν τόσο τους εργαζομένους, όσο και τον εργοδότη. ΟΙ επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν την απόδοση, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ποιότητα της εργασίας μέσω δυνατοτήτων επιμόρφωσης, αυξάνοντας την αυτονομία και την ελευθερία των εργαζομένων. Εστιάζοντας στις δεξιότητες, τα ευρήματα επιβεβαιώνουν πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση για να επιτευχθούν τα θετικά αποτελέσματα στο γραφείο. Τα αποτελέσματα, επίσης, δείχνουν ότι 71% των εργαζομένων στην Ε.Ε έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες για τη θέση τους, 16% έχουν περισσότερες και 13% λιγότερες. Την ίδια στιγμή, περισσότερο από τα ¾ των εταιρειών αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να βρουν υποψηφίους με τις απαιτούμενες δεξιότητες (26% δυσκολεύονται πολύ και 51% αρκετά). 

Οι εταιρείες που έχουν ολοκληρώσει τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό αποδίδουν καλύτερα και επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της ευεξίας, συγκριτικά με άλλες και τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ένα θετικό συσχετισμό ανάμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό  και την καινοτομία και την προσέγγιση της εταιρείας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Οι εταιρείες που προσφέρουν ολοκληρωμένες δυνατότητες επιμόρφωσης και κατάρτισης είναι αυτές που είναι τεχνολογικά προηγμένες και καινοτόμες.

Μάθετε περισσότερα για τα εταιρικά μας προγράμματα σήμερα.

Διάβασε ακόμα:

Έρευνα: Λιγότερα μηνύματα και βιντεοκλήσεις, περισσότερες κλήσεις

Έρευνα: Η ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας

Author(s)

  • Ελίζα Σακκά

    Content Editor

    Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.