Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι ποσοστό των συμμετεχόντων χρησιμοποιεί ψηφιακά εργαλεία συνεργασίας.
-Σε ποια χώρα οι εργαζόμενοι έχουν αλλάξει περισσότερο το πρόγραμμα τους.


Καθώς ο κόσμος στρέφεται προς την τηλεργασία, το Asana, ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο ψηφιακού project management, διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με το πόσο επέδρασε αυτή η στροφή στην καθημερινότητα των ομάδων που δουλεύουν εξ αποστάσεως. Σε μια περίοδο, όπου η διαύγεια, η ενσυναίσθηση και η ανθρώπινη επαφή αποτελούν επιτακτική ανάγκη, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς οι παγκόσμιες μακροοικονομικές τάσεις μας επηρεάζουν σε προσωπικό επίπεδο. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με στόχο να αξιολογήσει τις στάσεις και τις συμπεριφορές 5.140 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, που πλέον εργάζονται εξ αποστάσεως. Οι συμμετέχοντες βρίσκονταν στην Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν πόσο η τηλεργασία έχει επηρεάσει τους εργαζομένους, από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να ανταποκριθούν στα μεταβαλλόμενα προγράμματά τους. 

Κύρια ευρήματα

Σχεδόν τα ⅔ (62%) των πνευματικών εργαζομένων πλήρους απασχόλησης αύξησαν τη χρήση των εργαλείων συνεργασίας από τότε που άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι. 1 στους 5 (19%) που χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα διαχείρισης καθηκόντων αισθάνεται μεγαλύτερη υποστήριξη από τον manager του συγκριτικά με το 17% που δεν χρησιμοποιεί μια τέτοια πλατφόρμα. Παρόλο που μερικοί έχουν κάνει μια ομαλή μετάβαση στην ανακάλυψη νέων τρόπων επικοινωνίας και συνεργασίας, έχουν εμφανιστεί πολλά εμπόδια στην πορεία. Ειδικότερα, η γρήγορη μετάβαση στην τηλεργασία είναι απαιτητική για τους περισσότερους από τους μισούς εργαζομένους (53%) που δεν έχουν ένα ξεχωριστό γραφείο, υπολογιστή ή μια αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο. 

Μια άλλη δυσκολία είναι η καθιέρωση ενός νέου εργασιακού ωραρίου. Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν 60% των εργαζομένων απασχολούνται διαφορετικές ώρες σε σχέση με πριν, με το 53% να κάνει περισσότερα διαλείμματα μέσα στη μέρα, το 32% να αρχίζει τη μέρα του νωρίτερα και το 28% να εργάζεται μέχρι πιο αργά. 

Τα ευρήματα ανά γεωγραφική τοποθεσία

Είναι ενδιαφέρον να εξετάζουμε τα στοιχεία ανάλογα με την τοποθεσία τους. Είναι σαφές ότι η εμπειρία ενός εργαζομένου εξ αποστάσεως εξαρτάται από το πού ζει. 

Αυστραλία 

-Οι εργαζόμενοι στην Αυστραλία αναζητούν την επαφή με τους συναδέλφους, με το 80% να αναφέρει ότι νοσταλγεί την άμεση αλληλεπίδραση με τους συνεργάτες σε καθημερινή βάση.

-Παρά τη σωματική απόσταση, πάνω από το 75% υποστηρίζει ότι ο manager τους ήταν υποστηρικτικός στη διαχείριση και την επικοινωνία των στόχων.

Γερμανία

-65% των Γερμανών εργαζομένων βασίζονται στα εργαλεία συνεργασίας περισσότερο από τότε που άρχισαν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

-Οι Γερμανοί εργαζόμενοι έχουν τροποποιήσει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα το πρόγραμμά τους, με μόλις το 29% να διατηρεί ίδιο ωράριο με πριν την τηλεργασία. Ωστόσο, αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην οικογένειά τους, με το 47% να δημιουργεί χρόνο για οικογενειακές δραστηριότητες. 

Ιαπωνία

-Η Ιαπωνία έχει μειώσει τα meetings περισσότερο από τις υπόλοιπες χώρες, με το 42% των Ιαπώνων εργαζομένων να σημειώνουν ότι κάνουν λιγότερες συσκέψεις, συγκριτικά με το 14% που κάνει περισσότερες.

-Πάνω από τους μισούς (56%) κάνουν περισσότερα διαλείμματα από πριν

Ηνωμένο Βασίλειο

-85% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο με παιδιά σχολικής ηλικίας ισορροπούν τη φροντίδα των παιδιών και της πλήρους απασχόλησης.

-Στην έναρξη της τηλεργασίας, οι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν οι λιγότερο προετοιμασμένοι, με το 67% να μην διαθέτει γραφείο, υπολογιστή και αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο. 

ΗΠΑ

-Σχεδον το ¼  (24%) των Αμερικανών εργαζομένων χρησιμοποιούν εργαλεία συνεργασίας για πρώτη φορά, συγκριτικά με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 19%.

-Σχεδόν 80% των Αμερικανών εργαζομένων αισθάνονται ότι ο manager τους ήταν πιο υποστηρικτικοί στη διαχείριση των στόχων. 

Ο Dustin Moskovitz, CEO του Asana,ανέφερε:

“Οι οργανισμοί σε όλον τον κόσμο προσαρμόζονται στους νέους τρόπους συνεργασίας, ενώ βρίσκονται μακριά. Πολλές ομάδες είναι αντιμέτωπες με τις μοναδικές προκλήσεις που συνδέονται με τη γρήγορη μετάβαση στην τηλεργασία, Οι ομάδες χρειάζονται αυτοπεποίθηση και διαύγεια στη δουλειά τους και οι πλατφόρμες που προάγουν τη συνεργασία είναι ένας ουσιώδης τρόπος ώστε να είναι ευθυγραμμισμένες, οργανωμένες και ενωμένες, για να συνεχίσουν να επιτυγχάνουν τους στόχους τους. “

Σύμφωνα με την έρευνα, 55% των εργαζομένων που χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα διαχείρισης καθηκόντων αναφέρουν ότι η αποδοτικότητά τους έχει αυξηθεί, σε αντίθεση με το 35% που δεν χρησιμοποιεί μια τέτοια πλατφόρμα. Αυτό αποδεικνύει την ισχύ τέτοιων εργαλείων για την οργανωμένη λειτουργία και συνεργασία των ομάδων αυτήν την περίοδο, που η επαφή είναι το κλειδί. 

Μάθετε περισσότερα για τα εταιρικά μας προγράμματα σήμερα.

Διάβασε ακόμα:

Αυτό είναι το μέλλον της τηλεργασίας το 2021

Πώς οι μεγάλοι ηγέτες χτίζουν ισχυρές ομάδες;