Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ότι είναι καλύτερο να δίνεις.
-Γιατί να γίνεις εθελοντής.


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσοι χρειάζονται την βοήθειά σου; Κοίταξε γύρω σου. Υπάρχει ένα παιδί που δεν έχει γονείς, ένας άστεγος που δεν έχει ένα πιάτο φαγητό. Ένας γονιός που δεν έχει τα χρήματα να προσφέρει στο παιδί του τα απαραίτητα. Ένας άρρωστος που δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακά του.

Ξανακοίταξε γύρω σου. Υπάρχει μία οργάνωση που προσφέρει φαγητό σε απόρους. Και μία άλλη που φιλοξενεί ορφανά παιδιά. Και μία ακόμη που προσφέρει ό,τι χρειάζονται οι οικογένειες με οικονομικά προβλήματα.

Υπάρχουν γύρω σου τρόποι να βοηθήσεις όποιον έχει ανάγκη. Αρκεί να στρέψεις το βλέμμα σου στην σωστή κατεύθυνση. Αρκεί να προσφέρεις έστω και το ελάχιστο. Αυτό το ελάχιστο είναι σίγουρα αρκετό για κάποιον.

Υπάρχουν γύρω σου τρόποι να βοηθήσεις όποιον έχει ανάγκη. Αρκεί να στρέψεις το βλέμμα σου προς τη σωστή κατεύθυνση. Αρκεί να προσφέρεις έστω και το ελάχιστο. Αυτό το ελάχιστο είναι σίγουρα αρκετό για κάποιον.

Προσφέροντας, στηρίζοντας, όντας εθελοντής, βοηθάς τους γύρω σου. Την ίδια στιγμή όμως βοηθάς και εσένα τον ίδιο. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό που βιώνεις όταν ξέρεις πως έχεις βοηθήσει έναν άνθρωπο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκίνηση από το χαμόγελο που μπορείς και ζωγραφίζεις στο πρόσωπο ενός ανθρώπου.

Τι λένε οι έρευνες;

Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι βελτιώνουν την ψυχική τους υγεία όταν βοηθούν τους άλλους αισθάνονται, με αποτέλεσμα να αισθάνονται πιο δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια.

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο UnitedHealth Group, το 76% των συμμετεχόντων  που συμμετείχε σε εθελοντικά προγράμματα δήλωσε ότι αυτό τους έκανε να αισθάνονται περισσότερο υγιείς, το 94% ότι βελτιώθηκε η διάθεσή του, το 78% ότι ένιωθε λιγότερο στρες και το 96% ότι μέσα από τα εθελοντικά προγράμματα έδωσε έναν σκοπό στην ζωή του.

Είναι πολύ καλό το να παίρνεις. Αλλά, αποδεδειγμένα, είναι εξίσου καλό το να δίνεις.

Είναι πολύ καλό το να παίρνεις. Αλλά είναι εξίσου καλό το να δίνεις.

Σκέψου λίγο. Σκέψου ποιος είσαι και τι μπορείς να προσφέρεις; Και σε ποιον; Άρχισε από μικρά πράγματα και προσπάθησε να το κάνεις συνήθεια.

Μάθε να βλέπεις πέρα από τον εαυτό σου. Μάθε να νοιάζεσαι για τον διπλανό σου. Άρχισε να προσφέρεις ό,τι και όπου μπορείς. Άλλαξε την ζωή κάποιου και γίνε καλύτερος άνθρωπος.

Σκέψου ποιος θέλεις να είσαι και ποιος θέλεις να γίνεις. 

Σκέψου ποιος θέλεις να είσαι και ποιος θέλεις να γίνεις. Αν θέλεις να προσφέρεις, αλλά δεν γνωρίζεις τον τρόπο, το Thrive Global παρουσιάζει δράσεις που ξεχωρίζουν και χρειάζονται τη βοήθειά σου.

Μάθε πώς μπορείς να βοηθήσεις εδώ

Διάβασε ακόμα:

Πατέρας Αντώνιος: «Η Αγάπη Τρόπους Μηχανεύεται Και Δεν Έχει Σύνορα Και Όρους»

Το Μυστικό Που Έψαχνες Για Να Είσαι Πιο Ευτυχισμένος