Μοιάζει σαν ψέμα ή σαν παραμύθι. Μετά από μια μεγάλη (σχεδόν ατελείωτη) περίοδο  περιορισμών κι εγκλεισμού στο σπίτι, βγαίνουμε δειλά – δειλά από το δύσκολο διάστημα που όλοι βιώσαμε το χρόνο που μας πέρασε. Σχεδόν όλοι μας κουραστήκαμε και πιεστήκαμε ψυχολογικά και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ‘’αφεθήκαμε’’ και σωματικά.  Ήρθε όμως όπως φαίνεται πάλι η ώρα να πάρουμε την υγεία, την ευεξία και τη φροντίδα του οργανισμού μας και πάλι πίσω στα χέρια μας.  

Το επόμενο διάστημα, ωστόσο, θέλει προσοχή. Η επάνοδος απαιτεί υπομονή, μέθοδο και συγκεκριμένα βήματα. Η γρήγορη επιστροφή σε όλες ταυτόχρονα τις δραστηριότητες δεν συνιστάται από κανέναν κλάδο, ούτε από γιατρούς, ούτε από φυσιοθεραπευτές ή/και γυμναστές. Ένας οργανισμός, όσο δραστήριος και να ήταν προ του εγκλεισμού και της αναγκαστικής ακινησίας, θέλει σταδιακή και προσεκτική επάνοδο στη δράση.

Στην κατεύθυνση αυτή βοηθούν τα biohacks της Osteostrong Greece, καθώς στην πλειοψηφία τους προσφέρουν μια ήπια και σύντομη προσαρμογή, που μπορεί να λειτουργήσει ως «προθάλαμος», αλλά και υποστήριξη για την επάνοδο στους φουλ ρυθμούς κάθε οργανισμού. Nέες επαναστατικές μέθοδοι που εξασφαλίζουν καλύτερη υγεία, περισσότερη δύναμη και συνολικά μια βελτιωμένη εικόνα για το σημερινό άνθρωπο.  

Οι νέες αυτές μέθοδοι και υπηρεσίες έχουν θεαματικά αποτελέσματα στο γενικό πληθυσμό: από τη Red Light Therapy μέχρι την PMΕF θεραπεία και τις στοχευμένες και πολύ πιο αποδοτικές ασκήσεις ενδυνάμωσης με λάστιχα διαβαθμισμένης πίεσης (Χ3).  Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους έχει πάντοτε το Spectrum, η μοναδική φυσική μέθοδος οστεογονικής φόρτισης.

Αναλυτικότερα:

PEMF therapy:  H συγκεκριμένη μέθοδος προσομοιάζει τα μαγνητικά πεδία της γης (που είναι χαμηλής έντασης και συχνότητας) και δονεί το ανθρώπινο σώμα σ΄ ένα εσωτερικό επίπεδο, ενεργοποιώντας τα μυϊκά κύτταρα προκειμένου να αποκτήσουν μακροπρόθεσμες ευεργεσίες. Στην πραγματικότητα, η PEMF χρησιμοποιείται ευρέως ως θεραπευτική μέθοδος στα νοσοκομεία της Ευρώπης, αλλά και από επαγγελματίες αθλητές για προετοιμασία και αποθεραπεία. 

Red Light Therapy: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνοντας τον αριθμό των ανοσοκυττάρων μέσω της φωτοδιέγερσης, επιδρώντας ευεργετικά και στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας. Αναβαθμίζει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Ενθαρρύνει την παραγωγή αντιοξειδωτικών που θωρακίζουν τον οργανισμό.  Βελτιώνει την υγεία των μυών, του δέρματος και την αθλητική επίδοση. Συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου, τόσο σε επίπεδο διάρκειας, όσο και σε επίπεδο ξεκούρασης. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και αντιμετωπίζει τις ρυτίδες, βελτιώνοντας ουσιαστικά και μακροχρόνια την εικόνα του δέρματος, καταπολεμώντας παράλληλα την κυτταρίτιδα.

X3: Η μέθοδος αυτή της μυϊκής ενδυνάμωσης αποτελεί μια εκγύμναση μεταβλητών αντιστάσεων, η οποία, σε σύγκριση με την τακτική εκγύμναση με συμβατικά βάρη, οδηγεί σε τριπλασιασμό των επιδόσεων στη μέση παραγωγή στατικής δύναμης, για τη χρονική περίοδο που εξετάζεται. Μελέτες έχουν καταδείξει ότι ο άνθρωπος είναι 7 φορές δυνατότερος στο ισχυρό εύρος της κίνησης, σε σχέση με το αντίστοιχο ασθενές. Τώρα που αυτό είναι πια ευρέως γνωστό, είναι φανερό ότι πρέπει να αυξήσουμε δραματικά τη δύναμη όσο μετακινούμαστε προς το ισχυρότερο εύρος της κίνησης. Κι ενώ αυτό είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια με ασκήσεις ελευθέρων βαρών, μπορεί κάλλιστα να πραγματοποιηθεί με το Χ3. Αυτό ίσως αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία της επιστήμης των αθλητικών επιδόσεων.

Spectrum:  Οστεογονική φόρτιση ονομάζεται η φυσική μέθοδος ενεργοποίησης της αναδόμησης των οστών μέσω της σταδιακής άσκησης της απαραίτητης πίεσης στον άξονά τους. Με πολύ απλά λόγια, για να δυναμώσουν τα οστά μας είναι απαραίτητο να ασκήσουμε εθελοντικά πάνω τους κάποια ελεγχόμενα και μετρήσιμα φορτία. Αυτό μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο κομμάτι της πρόληψης ή και της αναστροφής της οστεοπενίας/οστεοπόρωσης.

Η καινοτόμα αυτή  μέθοδος πρωτοεμφανίστηκε πριν από αρκετά χρόνια στην Αμερική κι έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζει τα αποτελέσματά της, καθώς εφαρμόζεται σε περισσότερες από 30 χώρες και 150 κέντρα ευζωίας παγκοσμίως.

Η οστεογονική φόρτιση ως φυσική μέθοδος πρόληψης και αναστροφής της οστεοπόρωσης και ταυτόχρονα ως μέθοδος πολλαπλών ευεργεσιών ευεξίας (σ.σ. συνεισφορά στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου Β, ενίσχυση δύναμης και ισορροπίας κλπ), αλλά και όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα biohacks είναι διαθέσιμα εδώ και 2 χρόνια στην Αθήνα (OsteoStrong Greece, Σωρού 3-5, Μαρούσι, τηλ: 2106179265).  Αναζητήστε τα και επιστρέψτε στην ενεργό δράση με ασφάλεια.

Διάβασε ακόμα:

Πίνεις νερό σε πλαστικό μπουκάλι; Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Οστεοπόρωση: Μάιος, μήνας ενημέρωσης και πρόληψης

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.