Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Πώς ένα επαγγελματικό ταξίδι αυξάνει την ευεξία σου.
– Πώς μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα.


Έρευνα του 2017 αποκαλύπτει ότι 43% αυτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, επιλέγουν να  το συνδυάσουν με προσωπικό ελεύθερο χρόνο προσθέτοντας επιπλέον μέρες στο ταξίδι τους, προκειμένου να καλύψουν την προσωπική τους ανάγκη να ταξιδέψουν.

Προσθέτοντας μερικές ακόμα ημέρες σε ένα ταξίδι εργασίας για λόγους προσωπικής ευχαρίστησης, οι νεότεροι εργαζόμενοι ελαχιστοποιούν τις ημέρες άδειας και κατ’ επέκταση το κόστος για τους ίδιους.

Κι από την άλλη,  έρευνα του ταξιδιωτικού πρακτορείου MMGY Global έδειξε ότι 81% των millennials (των εργαζομένων που έχουν γεννηθεί από το 1983 μέχρι το 1996) συνδέουν τα εργασιακά ταξίδια με αισθήματα ευτυχίας και ικανοποίησης από τη δουλειά τους. Επιπλέον κατά μέσο όρο ταξιδεύουν 7,7 φορές ετησίως, ξεπερνώντας τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. “Πλέον, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, θέλουν να ταξιδεύουν σαν να πηγαίνουν διακοπές” λέει ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης- Κοινωνιολόγος MSc. Και πάνω σ’ αυτό εξηγεί τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού δουλειάς
και ταξιδιών αλλά και τους τρόπους για να αξιοποιήσει κάποιος τα οφέλη του συγκεκριμένου συνδυασμού όσο το δυνατόν καλύτερα. 

Τα πλεονεκτήματα των επαγγελματικών ταξιδιών

Τα ταξίδια στη ζωή ενός ανθρώπου είναι μια αναμφισβήτητα θετική εμπειρία εξηγεί ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος. Τα ταξίδια αυξάνουν τις γνώσεις μας και διευρύνουν τους ορίζοντές μας. Οι νέες εμπειρίες αυξάνουν την αποτελεσματικότητά του ατόμου που ταξιδεύει, καθώς βιώνει νέες καταστάσεις που ποτέ δεν θα αντιμετώπιζε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης καθημερινότητάς του. Ακόμα και οι μικρές αποδράσεις σε βοηθούν να διαχειριστείς καλύτερα το άγχος της καθημερινότητας. Οι άνθρωποι που επιδίδονται σε ταξίδια είναι πρόθυμοι να αγκαλιάσουν την αλλαγή και έχουν τη φυσική ικανότητα να ξεπερνούν πιο εύκολα τα προβλήματα. Ικανότητες που είναι απαραίτητες σε εργαζομένους σε απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα. Με άλλα λόγια, τα ταξίδια μπορεί να βελτιώσουν την αποδοτικότητά και εφοδιάζουν τον εργαζόμενο με μεγαλύτερη επιμονή. 

Ποια άλλα όμως πλεονεκτήματα συνδέονται με τα επαγγελματικά ταξίδια;

-Οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν φθηνότερα αποφεύγοντας τις ημερομηνίες αιχμής.

-Τα ταξίδια με συναδέλφους μπορούν να συσφίξουν τις συναδελφικές σχέσεις και να ενισχύσουν αισθήματα ομαδικότητας, συνεργασίας και σύμπνοιας. 

-Η δυνατότητα συνδυασμού εργασίας και ταξιδιών μπορεί να κάνει μία εταιρεία πιο ελκυστική για τους υποψήφιους εργαζομένους.

 43% αυτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, επιλέγουν να συνδυάσουν το επαγγελμαικό ταξίδι  με τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο.

Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο ένα επαγγελματικό ταξίδι

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνεις περισσότερα πράγματα όταν βρίσκεσαι σε ένα εργασιακό ταξίδι, με την προϋπόθεση πάντα να κάνεις τη δουλειά σου!

Προετοιμάσου λοιπόν σωστά και απόλαυσε στο έπακρο το ταξίδι σου:

Πριν ξεκινήσεις

Ψάξε για ιδιαίτερες τοπικές εμπειρίες που μπορείς να «στριμώξεις» μεταξύ των meeting, ώστε να μη χάσεις το χρόνο σου όταν φτάσεις.

Ξύπνα νωρίς

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις τη μέρα σου, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχεις στη διάθεσή σου για να κάνεις όσα θα ήθελες, εκτός από τη διεκπεραίωση των επαγγελματικών σου δραστηριοτήτων. 

Επίλεξε τον τόπο διαμονής σου σωστά

Ανάλογα δηλαδή με το πόσο κοντά είναι τόσο στο χώρο των επαγγελματικών υποχρεώσεών σου, όσο και σε αυτά που θες να δεις. Αν είσαι ενθουσιασμένος με αυτά που θα κάνεις και θα δεις στον προορισμό σου, θα έχεις μεγαλύτερο κέφι να πας στη δουλειά σου και να την ολοκληρώσεις με επιτυχία, ώστε να έχεις χρόνο για το διασκεδαστικό κομμάτι του ταξιδιού.

 Σημείωσε στον χάρτη

Κατάγραψε  πάνω σε αυτόν όσα θες να δεις στην πόλη και σε κάποιο κενό από τη δουλειά σου, μπορείς να πεταχτείς σε κάποιο που βρίσκεται κοντά. Πλέον, είναι πιο εύκολο από ποτέ για έναν ταξιδιώτη να οργανώσει όλες τις πλευρές ενός τέτοιου ταξιδιού με τη βοήθεια διάφορων εργαλείων και εφαρμογών, όπως το Upside και το Hipmunk.

Ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος είναι σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης – κοινωνιολόγος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνική και Οικονομική ανάπτυξη με ειδίκευση στις συγκρούσεις στην εργασία και στην διοίκηση ολικής ποιότητας από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Έχει εξειδικευτεί στη Συμβουλευτική, Life coaching & Mentoring από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έχει εκπαιδευτεί στην γνωσιακή και συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT) από το ίδιο πανεπιστήμιο.

counselingvibes.wixsite.com/counselingvibes

Διάβασε ακόμα:

Πώς Θα Νικήσεις Την Επαγγελματική Εξουθένωση

Διακοπές: Το Καλύτερο Restart Του Εγκεφάλου

Author(s)

  • Ελίζα Σακκά

    Content Editor

    Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.