Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς θα σε βοηθήσει ο αυτοέλεγχος και η πειθαρχία.
-Γιατί πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι θετικά.


Πώς θα σου φαινόταν εάν υπήρχε ένα χαπάκι που θα το έπαιρνες και θα έδιωχνε μακριά τις άσχημες σκέψεις, το άγχος και τους φόβους σου; Που θα το κατάπινες και ξαφνικά θα λύνονταν όλα τα προβλήματα σου και θα σε βοηθούσε να πάρεις τις σωστές αποφάσεις; Μήπως και μόνο με αυτήν τη σκέψη αισθάνεσαι ήδη καλύτερα; Αν ναι, τότε μιλάμε για την επίδραση “placebo”! Σίγουρα γνωρίζεις το φαινόμενο placebo. Στο πλαίσιο ιατρικών ερευνών για τη δοκιμή νέων φαρμάκων, κάποιοι ασθενείς πίνουν χαπάκια ζάχαρης (εικονικό φάρμακο) αντί για το πειραματικό φάρμακο χωρίς να το γνωρίζουν. Νομίζοντας ότι ακολουθούν θεραπεία με φαρμακευτική ουσία σημειώνουν σημάδια βελτίωσης ή ανάρρωσης.

Ο Bruce Lipton, καθηγητής Ιατρικής και ερευνητής, στο βιβλίο του “η Βιολογία της Πεποίθησης” εξηγεί ότι η επίδραση placebo είναι επίδραση πεποίθησης. “Οι θετικές και αρνητικές πεποιθήσεις μας έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στην υγεία, αλλά και σε κάθε τομέα της ζωής μας”, τονίζει ο ίδιος. Αυτό νευροφυσιολογικά και βιοχημικά εξηγείται καθώς σημειώνεται έκκριση συγκεκριμένων ορμονών κάθε φορά που προσδοκάς κάτι θετικό. Ορμόνες που επηρεάζουν τα εγκεφαλικά κύτταρα αλλά και τις λειτουργίες του οργανισμού.

Εκμεταλλεύσου τη δύναμη του μυαλού σου

Πώς θα συμπεριφερόσουν εάν δεν είχες φόβους και εμπόδια στη ζωή σου; Πώς θα ήταν η ζωή σου αν ήξερες ότι είσαι κοντά στον στόχο σου, στο να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο σου; Αν δε σε απασχολούσε η αποτυχία, πώς θα προχωρούσες; Ποια θα ήταν τα βήματα σου αν ήσουν σίγουρος για την απόφαση που θέλεις να πάρεις και την αλλαγή που προσδοκάς στη ζωή σου; Όλες αυτές οι σκέψεις μπορεί να έχουν πάνω σου επίδραση “placebo”!

Οι θετικές-ενδυναμωτικές πεποιθήσεις σου, η θετική σκέψη και μια πιο αισιόδοξη γενικότερη προσέγγιση μπορεί να σου αλλάξουν τη ζωή και να σε οδηγήσουν στην επιτυχία, στην ολοκλήρωση, στην ηρεμία. Θα σε κάνουν να αποκτήσεις πίστη σε αυτό που θέλεις και αναζητάς. Θα σε κάνουν να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις ήδη κατακτήσει αυτό που θέλεις. Με ποιο τρόπο όμως μπορεί να καταλήξεις σε έναν θετικό και ενδυναμωτικό τρόπο σκέψης;

Πώς να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου την επίδραση placebo

Απόκτησε αυτοέλεγχο και αυτοπειθαρχία: Καλλιέργησε υπομονή και επιμονή. Έτσι θα ενισχύσεις την πίστη σου ότι μπορείς να καταφέρεις αυτό που θέλεις. Ότι έχεις την ικανότητα να το κάνεις. Ότι έχεις αυτοαποτελεσματικότητα.

Οραματίσου. Οπτικοποίησε το στόχο και τη διαδρομή σου μέχρι εκεί.

Επίλεξε ένα θετικό συναίσθημα. Άρχισε να συμπεριφέρεσαι σα να το νιώθεις ήδη. Αυτό θα αλλάξει τον τρόπο σκέψη σου.

Σκέψου θετικά. Από το ένα συναίσθημα πέρνα στη γενικευμένη θετική σκέψη. Μετάτρεψε όλες τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές, μία προς μία.

Πίστεψε σε σένα. Χτίσε αυτοπεποίθηση. Πίστεψε ότι μπορείς να καταφέρεις αυτό που θέλεις. Μόνο έτσι θα κάνεις τα σωστά βήματα και θα κάνεις πραγματικότητα αυτό που θέλεις.

Πάνω από όλα βοηθάει να θυμάσαι ότι η δύναμη του μυαλού σου μπορεί να κάνει θαύματα!

Διάβασε ακόμα:

Μήπως Έχεις Γυρίσει Την Πλάτη Στα Μεγάλα Σου Ονειρα;

Μένεις Στο Εξωτερικό; Μάθε Γιατί Γνωρίζεις Καλύτερα Τον Εαυτό Σου!

Author(s)

  • Η Νανά Συγκούνα είναι πιστοποιημένη life, mindset and executive coach, πιστοποιημένη NLP practitioner και δικηγόρος. Σπούδασε life coaching και συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συνέχισε με επιπλέον σπουδές στο life coaching στην Coaching Evolution International London Academy. Πιστοποιήθηκε από τον παγκόσμιο φορέα coaching EMCC global. Έχει εκπαιδευθεί στο executive coaching καθώς και στο mindfulness. Πραγματοποιεί ατομικές και group coaching συνεδρίες, συνεργάζεται με εταιρίες δουλεύοντας με τα στελέχη ολιστικά μέσα από μια well-being coaching προσέγγιση. Επίσης πραγματοποιεί σεμινάρια και ομιλίες, αρθρογραφεί πάνω σε θέματα coaching και έχει και το δικό της site https://www.nanasigouna.com/.