Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και για όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά. Είναι η ημέρα «γέννησης» του Make-A-Wish, που φέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια προσφοράς.

Τα τελευταία 5 χρόνο κάθε Απρίλιο, το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος οργάνωνε έναν περίπατο για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο φετινός Απρίλιος ήταν διαφορετικός από τους προηγούμενους. Και λόγω της απόστασης που πρέπει να κρατάμε με τον διπλανό μας, ο περίπατος αυτός δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αντλήσουμε ελπίδα και να εμπνευστούμε από τα παιδιά του Make-A-Wish, μπαίνοντας λίγο στα παπούτσια της δική τους μακροχρόνιας καραντίνας. 

Έτσι, φέτος, κάνουμε έναν διαφορετικό, φιλανθρωπικό περίπατο! Φοράμε τα αθλητικά μας και περπατάμε για τις ευχές και το 2020 με το e-Walk for Wishes, μέσω ενός online διαδραστικού χάρτη. Σε αυτήν την εικονική βόλτα, ο καθένας από εμάς θα έχει την ευκαιρία να δωρίσει ποσά από 5 ευρώ για 14 από τις 210 ευχές παιδιών που βρίσκονται σε αναμονή. 

Έτσι, μαζί με τον Τζοέλ, τον Κωνσταντίνο, την Παυλίνα και 11 ακόμη παιδιά, δίνουμε δύναμη σε 14 ευχές παιδιών. Χτίζουμε την ελπίδα για ζωή, διασχίζοντας όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Καβάλα με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης. Ο τελικός σταθμός θα σημάνει και τη συγκέντρωση του ποσού για την εκπλήρωση των 14 αυτών ευχών. 

Πώς γίνονται οι δωρεές

Με την ολοκλήρωση κάθε δωρεάς μέσα από το donate.makeawish.gr, ο καθένας από εμάς θα ενημερώνεται για την πόλη στην οποία βρίσκεται, την απόσταση που διάνυσε μέσω της δωρεάς του, καθώς και για το ποιο παιδί υποστήριξε τον οργανισμό. Στο αμέσως επόμενο βήμα, θα μπορεί να γίνει νεράιδα ή ξωτικό και να οργανώσει την ευχή, μέσω ενός κουίζ προσομοίωσης. 

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Όλα ξεκίνησαν στις 29 Απριλίου του 1980 όταν η μητέρα του μικρού Chris αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρο του, ενώ εκείνος βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της λευχαιμίας. Ο Chris ευχήθηκε να γίνει για μια ημέρα αστυνομικός και έγινε! Η εμπειρία αυτής της ευχής του έδωσε απίστευτη δύναμη και κουράγιο.

Από την πρώτη αυτή ευχή του Chris μέχρι σήμερα, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 500.000 ευχές παγκοσμίως και 2.403 ευχές στην Ελλάδα από το 1996 – έτος ίδρυσης.

Ας μην ξεχάσουμε φέτος τα παιδιά που μας χρειάζονται. Ας τους δώσουμε τα χρώματα για να ζωγραφίσουν τα όνειρά τους.

Διάβασε ακόμα:

Μένουμε σπίτι, παραμένουμε δίπλα τους

Κορονοϊός: Στήριξε τις ευπαθείς ομάδες μαζί με τον Δεσμό