Είναι μόνιμος κάτοικος Κεφαλονιάς, είναι 14 χρονών, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου και παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι εθελοντής δασοπυροσβέστης στην Εθελονικτή Ομάδα Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς. Διακρίνεται για την αγάπη του για τη φύση, τις υπαίθριες δραστηριότητες, και για το… ανήσυχο πνεύμα του. Ο Δημήτρης Βερούτης αποφάσισε να συμμετέχει στο κίνημα Teens for Teens και να βοηθήσει το νησί του με το δικό του τρόπο, γιατί όπως λέει ο ίδιος “τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω το νησί μου”. 

Η αγάπη του για τον τόπο του ήταν καθοριστική για την απόφασή του και ο ίδιος αποφάσισε πως ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει, είναι να δείξει σε όλους εμάς τις ομορφιές του νησιού και να μας πάρει μαζί του σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή.

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, έχει ξεκινήσει το ταξίδι του με κανό καγιάκ γύρω από την Κεφαλονιά, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την στήριξη του παιδιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, καθώς και για την Εθελοντική Ομάδας Δασοπυρόσβεσης Κεφαλονιάς στην οποία είναι εθελοντής. Στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα είναι δίπλα του ο προπονητής, του Γιώργος Ποταμιάνος, καθώς και οι συνοδοί Γιώργος Λίλας και Γιώργος Κορβισιάνος. Η προσπάθεια του Δημήτρη θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και όλοι εμείς μπορούμε να τον στηρίξουμε να τα καταφέρει. Με ποιον τρόπο; Πατώντας εδώ, επιλέγοντας το Paddling for Kefalonia ως σκοπό της δωρεάς μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την προσπάθειά του Δημήτρη στα Social Media του, Facebook και Instagram, καθώς και μέσα από τα Social Media του Δεσμού Facebook και Instagram όπου θα γίνονται συχνά αναφορές.

Τι είναι το Teens For Teens

Μέχρι σήμερα, από τον Μάιο του 2020, οπότε και γεννήθηκε το Teens For Teens, οι ομάδες εφήβων εθελοντών έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ΔΕΣΜΟΥ. Τα παιδιά, αναλαμβάνουν αποστολές ειδικού ενδιαφέροντος, συνεργάζονται, λαμβάνουν δράση και παίρνουν θέση ενεργού πολίτη, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν πολύτιμες δεξιότητες και αποκτούν σημαντικές εμπειρίες ζωής, προσφέροντας σημαντικό και ουσιαστικό έργο!

Λίγα λόγια για τον ΔΕΣΜΟ

Αντίκτυπος, διαφάνεια, συνέργειες, συμμετοχικότητα, καινοτομία, επιμονή είναι οι αξίες του ΔΕΣΜΟΥ, του κοινωφελούς οργανισμού που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα, μέσα από τη συνεργασία του με περισσότερους από 800 κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, τεκμηριώνοντας τις ανάγκες τους και αξιοποιώντας δωρεές όπου χρειάζονται περισσότερο κάθε στιγμή. 

Αναλαμβάνει την έρευνα και καταγραφή αναγκών, την επικοινωνία με τους δωρητές, την σύνδεση προσφοράς – ανάγκης, την υλοποίηση και τον απολογισμό του αντίκτυπου κάθε δωρεάς, υποστηρίζοντας κάθε είδους οργανισμούς και βοηθώντας κάθε ευάλωτη ομάδα, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, προκειμένου να τους διευκολύνει να εστιάσουν σε αυτό που κάνουν καλύτερα: να στηρίζουν όλους εκείνους που έχουν ανάγκη.

Διάβασε ακόμα:

Κάντε την αγάπη πράξη για τα παιδιά της Φλόγας

6 Λόγοι για τους οποίους η ευγνωμοσύνη κάνει καλό στον εγκέφαλό σου