Αυτό το Πάσχα θα είναι τόσο διαφορετικό για τον καθέναν από εμάς, αλλά τόσο ίδιο για όλους. Δεν θα το περάσουμε με όλη μας την οικογένεια. Δεν θα χωρίσουμε με τους συναδέλφους μας τις ημέρες που θα λείψει ο καθένας, δεν πάμε στο χωριό ούτε θα ανταλλάξουμε φωτογραφίες από τις διακοπές μας με την ομάδα μας. Κανείς δεν θα φύγει και κανείς δεν θα είναι στο γραφείο. Θα είμαστε όλοι στο σπίτι. 

Αυτό το Πάσχα ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και των προτεραιοτήτων μας θα πρωταγωνιστήσει ίσως όσο ποτέ άλλοτε στη σκέψη και τη ζωή μας και η ουσιαστική γνωριμία με τον εαυτό μας και τα θέλω θα προκύψει πιο επιτακτική από ποτέ. Η υγεία θα αναγνωριστεί για ακόμα μια φορά ως το ύψιστο αγαθό, απλώς αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο μια ευχή αλλά θα συνοδεύεται από πράξεις για την προάσπισή της. Η υπομονή θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά τεράστια αρετή και η ατομική και κοινωνική μας ευθύνη ανεκτίμητο προτέρημα. Όλα ισχυρά εργαλεία για μια αλλαγή νοοτροπίας που μόνο μπροστά μπορεί να μας πάει. 

Αυτό το Πάσχα λοιπόν, ας εκμεταλλευτούμε αυτή την “ευκαιρία” και ας κάνουμε όλοι τη δική μας ανασκόπηση αναφορικά με το τι μας γεμίζει χαρά και ενέργεια, αλλά και τη στάση που έχουμε όλοι μας απέναντι στη ζωή. Για το πώς αντιδρούμε, πώς διαχειριζόμαστε μία πρωτόγνωρη και στρεσογόνο κατάσταση και πώς τελικά επιλέγουμε να ζήσουμε.

Ας δεσμευτούμε απέναντι στον εαυτό μας ότι θα αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, όχι μόνο για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τη νέα αυτή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, αλλά και για να μειώσουμε το άγχος μας, προστατεύοντας έτσι την ψυχική μας υγεία. Ας περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας, τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας (έστω και από μακριά με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Ας κάνουμε αυτά τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά βήματα που σίγουρα θα μας οδηγήσουν σε μεγάλες θετικές αλλαγές. Ας είναι αυτό το Πάσχα η αφορμή που θα μας κάνει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Απαλλαγμένοι από περιοριστικές πεποιθήσεις που στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξή μας τόσο σε προσωπικό, όσο και επαγγελματικό επίπεδο, θα μάθουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Θα αποκτήσουμε ξανά κίνητρο, θα βρούμε τον σκοπό στη ζωή μας και θα γίνουμε καλύτεροι σαν άνθρωποι, υιοθετώντας μία νέα νοοτροπία και μία πιο αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή. Μέσα από την προσφορά, την αυτοβελτίωση, τον ουσιαστικό σκοπό, την αγάπη για τον εαυτό μας και τους γύρω μας. 

Καλό Πάσχα με υγεία για όλους μας!

Διάβασε ακόμα:

Greece from home: Το ελληνικό site που ενθουσίασε τον Bill Gates!

12 μουσεία που μπορείς να επισκεφτείς εικονικά, τώρα που μένεις σπίτι

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.