Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, εδώ και 50 χρόνια σε όλον τον κόσμο, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης. Μέχρι σήμερα, ένα δισεκατομμύριο πολίτες εκδηλώνουν την ευαισθητοποίησή τους για το “κοινό μας σπίτι”, τη Γη.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Γιατί φέτος μένουμε όλοι σπίτι για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας. Φέτος λοιπόν γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με έναν συμβολικό
χαρακτήρα. Γιατί μπορεί να είμαστε ο ένας από τον άλλον μακριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουμε να νοιαζόμαστε το ίδιο πολύ.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μας καλεί να συμμετάσχουμε σε μια διαφορετική δράση: να αναρτήσουμε στα social media μια αγαπημένη μας φωτογραφία από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη και να τις συνοδέψουμε με τα hashtags: #earthday2020 και #ypen.

Ας μην αφήσουμε τον κορονοϊό να μας κάνει να ξεχάσουμε φέτος το περιβάλλον και τη Γη – τις βασικές έννοιες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή μας. Πολύ απλά γιατί κανείς από εμάς δεν έχει σταματήσει να σκέφτεται για όλα όσα μας προβληματίζουν. Το μέλλον του πλανήτη είναι υπόθεση κι ευθύνη όλων μας. Γιατί όλοι εμείς μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι. Τη Γη.

Διάβασε ακόμα:

Με χρώματα και λέξεις, τα παιδιά μας φέρνουν την ελπίδα

Γίνε εθελοντής για την αντιμετώπιση του COVID-19