Συμβουλή #25: Εμπιστεύσου Την Δημιουργικότητά Σου

Θυμάσαι που είχες ταλέντο στη ζωγραφική; Ή τις φωτογραφίες; Γιατί τα παράτησες; Σκέψου για ένα λεπτό. Ποια ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες δημιουργικός; Ίσως δυσκολευτείς να απαντήσεις, γιατί η απάντηση ήταν “όταν ήσουν παιδί”; Ξέρεις, υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι που μπορείς να είσαι δημιουργικός και στην ενήλικη ζωή σου, γιατί η δημιουργικότητα είναι ένας τρόπος ζωής. Μία στάση ζωής, την οποία μπορείς να εφαρμόσεις σε ό,τι και αν κάνεις στην καθημερινότητά σου: στην δουλειά, τις σχέσεις, ακόμα και στις δουλειές του σπιτιού.

Μάθε να δίνεις προτεραιότητα στα πράγματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι ευτυχισμένος, δημιουργικός και χαρούμενος. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Ανακάλυψε ξανά και εμπιστεύσου την δημιουργικότητά σου. Τα 3 βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Σκέψου τους τομείς της ζωής σου. Δες ποιοι λειτουργούν στον αυτόματο και ποιους πρέπει να αναζωπυρώσεις με την δημιουργικότητά σου. Τώρα σκέψου πώς μπορείς να λειτουργήσεις με διαφορετικό τρόπο, έτσι ώστε να φέρεις στην επιφάνεια την δημιουργικότητά σου και να ζωντανέψεις ξανά τους τομείς της ζωής σου που έχουν βαλτώσει.

2. Κάνε μία λίστα όλων όσων έκανες όταν ήσουν παιδί και ένιωθες δημιουργικός. Άνοιξε ξανά τον κόσμο της φαντασίας σου και άφησε την παιδική σου δημιουργικότητα να σε πλημμυρίσει.

3. Τώρα που έφτιαξες τη λίστα σου, καιρός να εμπιστευτείς και πάλι την δημιουργικότητά σου. Ασχολήσου ξανά με ό,τι σε γεμίζει. Η ηλικία δεν απαγορεύει την δημιουργικότητά σου.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.