Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι είναι η yoga nidra.
-Πώς θα την εφαρμόσεις.


Μπορεί η επιστήμη και η ιατρική να έχει προχωρήσει, ωστόσο τα τελευταία χρόνια λόγω των έντονων ρυθμών ζωής εμφανίστηκαν νέες ασθένειες και διαταραχές που σχετίζονται με το άγχος. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου σου τα προβλήματα, οι σκέψεις και οι ανησυχίες τριγυρίζουν στο μυαλό σου. Αποτέλεσμα; Να μην μπορείς να κοιμηθείς, να δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις και να ξυπνάς το επόμενο πρωί εξαντλημένος.

8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες για το μυαλό και το σώμα σου. Για να μπορέσεις να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου, να αναζωογονηθείς και να προετοιμαστείς για την ημέρα που έχεις μπροστά σου. Μήπως όμως στερείς από τον οργανισμό σου όλα αυτά τα οφέλη λόγω της έντονης έντασης που νιώθεις ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου σου;

Η σύγχρονη ψυχολογία και η φιλοσοφία της γιόγκα προτείνουν τη  λύση που λέγεται Yoga Nidra στους 3 βασικούς τύπους έντασης που είναι υπεύθυνοι για όλες τις αγωνίες της σύγχρονης ζωής:

Οι μυϊκές εντάσεις, που πλήττουν το νευρικό σύστημα
Οι συναισθηματικές εντάσεις, που εμφανίζονται λόγω της μη έκφρασης των συναισθημάτων σου

Οι νοητικές εντάσεις, που προκύπτουν από την υπερβολική νοητική δραστηριότητα.

Τι είναι η Yoga Nidra

Σύμφωνα με την Power Yoga Instructor Νίκη Πετρουλάκη, η Yoga Nidra ή αλλιώς Satyananda Yoga Nidra, αποτελεί μία επιστημονική μέθοδο που απομακρύνει κάθε είδους ένταση, καθώς επιφέρει την απόλυτη σωματική, ψυχική και συναισθηματική χαλάρωση. Είναι ευρέως γνωστή ως “ο ύπνος της επίγνωσης”, καθώς αποτελείται από δύο λέξεις, τη Yoga που σημαίνει ένωση- επίγνωση και τη λέξη Nidra που σημαίνει ύπνος.

“Πρόκειται για μία μέθοδο με την οποία χαλαρώνεις συνειδητά και έχεις πλήρη επίγνωση για το τι συμβαίνει γύρω σου. Παράλληλα αναζωογονείσαι, αναδιαμορφώνεις και να αναπλάθεις την ίδια σου την προσωπικότητα και αποφορτίζεις το μυαλό σου από όλα όσα το απασχολούν. Και αυτό με τη σειρά του σε βοηθάει να βελτιώσεις την μνήμη σου, να διευρύνεις τις γνώσεις σου, να καλλιεργήσεις την δημιουργικότητά σου και να είσαι περισσότερο παραγωγικός” σημειώνει η Νίκη Πετρουλάκη.

Η μέθοδος αυτή έχει τα ίδια αποτελέσματα με 4 ώρες ύπνου και αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο ενάντια στα αυξημένα επίπεδα άγχους και στρες. Αφιέρωσε 30 λεπτά πρωί και βράδυ και κάνε την μέρος της καθημερινότητάς σου .

Πώς θα την εφαρμόσεις;

Χαμήλωσε τα φώτα του δωματίου σου και ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια και τα πόδια σου τεντωμένα και χαλαρά. Αυτή η στάση λέγεται “shava asana” και είναι παρόμοια με την φωτογραφία στο επάνω μέρος του άρθρου. Σκοπός της Yoga Nidra είναι να χαλαρώσεις απόλυτα, χωρίς να κοιμηθείς.

Ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες του βίντεο και χάρισε στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή σου την απόλυτη χαλάρωση.

Η Νίκη Πετρουλάκη ασχολείται με τη γιόγκα 11 χρόνια και είναι αναγνωρισμένη δασκάλα στον χώρο της γιόγκα: ως “Group & Personal Trainer” και ως πιστοποιημένη “Power Yoga Instructor” με πολυετή εμπειρία στον χώρο του Fitness μέσα από τη συνεργασία της με πολλές και καθιερωμένες σχολές και την ενεργητική συμμετοχή της σε σχετικά σεμινάρια. Με την ιδιότητά της ως Intructor, έχει συστήσει μαζί με δύο ακόμη δασκάλους της Yoga την ομάδα “3elements” και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια καθώς και “wellness & detoxretreats” σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει το “Power HouseProject”, έναν χώρο διαφυγής από την απαιτητική καθημερινότητα, με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής δύναμης, όπου διοργανώνονται διάφορα events και φιλοξενούνται ποικίλα σεμινάρια και εργαστήρια. 

 

Διάβασε ακόμα:

Ο Ειδικός Του Στρες Σε Μαθαίνει Τον Εύκολο Τρόπο Για Να Το Νικήσεις 

Τι Είναι Το Έμμεσο Στρες Και Πώς Θα Το Νικήσεις