Συγκριτικά παρόμοια ή μεγαλύτερα αντιφλεγμονώδη και άλλα οφέλη περιέχουν οι μπανάνες σε σχέση με τα ενεργειακά ποτά, όπως διαπιστώνει μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο έγκριτο περιοδικό PLoS One.

Σύμφωνα με τους New York Times οι ερευνητές, που συνέκριναν την επίδραση της κατανάλωσης υδατανθράκων στον οργανισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης, διαπίστωσαν ότι οι μπανάνες παρέχουν παρόμοια ή μεγαλύτερα αντιφλεγμονώδη και άλλα οφέλη με ένα μόλις μειονέκτημα: Το φούσκωμα που προκαλεί η κατανάλωση του φρούτου!

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση υδατανθράκων στη διάρκεια των προπονήσεων βοηθά τους ασκούμενους να αυξήσουν τη διάρκεια και την ένταση της άσκησης, ενώ έχουν καθοριστικό ρόλο στο να επανέλθει ο οργανισμός τους πιο γρήγορα μετά τον κύκλο εκγύμνασης.

Παρόλα αυτά, η ιδανική ποσότητα μπανάνας που πρέπει να καταναλώνεται στη διάρκεια της άσκησης είναι ασαφής. Οι ερευνητές σχεδιάζουν να διερευνήσουν το ζήτημα σε μελλοντικές μελέτες και επίσης να αξιολογήσουν τις επιδράσεις άλλων φρούτων κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Για αυτούς που επιλέγουν μια φυσική και ανέξοδη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα ενεργειακά ποτά «οι μπανάνες φαίνεται πως αποτελούν μια αρκετά καλή επιλογή», όπως τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης David Nieman, διευθυντής του εργαστηρίου ανθρωπίνων επιδόσεων στο Appalachian State University.

Μάθε περισσότερα στο www.healthpharma.gr.

Διάβασε ακόμα:

Όλη Η Αλήθεια Για Το Τσιμπολόγημα

Ποια “Υγιεινά” Τρόφιμα Είναι Καλό Να Αποφεύγεις

Author(s)

  • Κοσμάς Ζακυνθινός

    Διευθυντής Σύνταξης Στο www.healthpharma.gr

    Ο Κοσμάς Ζακυνθινός είναι διευθυντής σύνταξης στο www.healthpharma.gr.