Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να ρυθμίσεις σωστά τα έπιπλα του γραφείου σου.
-Γιατί το πληκτρολόγιο και η οθόνη σου πρέπει να έχουν συγκεκριμένη θέση.


Η ικανότητα να διατηρείς μια καλή στάση σώματος όταν δουλεύεις έχει να κάνει με το περιβάλλον εργασίας σου. Αν και το να τεντώνεσαι συχνά και διορθώνεις την στάση σου συχνά, σαν μικοροβήμα μπορεί να κάνει θαύματα για την πλάτη και τη γενική σου ευεξία, τελικά, είναι πολύ πιο δύσκολο να μην κουράζεις την σπονδυλική στήλη σου ή άλλα σημεία του σώματός σου, αν η διαμόρφωση του χώρου εργασίας σου δεν είναι τέτοια, που υποστηρίζει τον σκοπό αυτό εξαρχής.

Ακολουθούν τρεις συμβουλές που θα κάνουν το χώρο εργασίας σου πιο λειτουργικό και εν καιρώ, θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη στάση σώματός σου.

Προσάρμοσε το ύψος των επίπλων σου

«Ένας υγιής χώρος εργασίας αποτελείται από έπιπλα που ταιριάζουν στο ύψος αλλά και την κατανομή του βάρους σου», λέει ο Alan Hedge, Ph.D., διευθυντής της ομάδας έρευνας για τους ανθρώπινους παράγοντες και την εργονομία στο Πανεπιστήμιο Cornell. Εάν μπορείς να επιλέξεις τα δικά σου έπιπλα, αναζήτησε μια καρέκλα που ρυθμίζεται εύκολα . Τα γραφεία είναι δύσκολα επειδή πολλά από αυτά είναι κατασκευασμένα για γραφή με στυλό, όχι για πληκτρολόγηση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Hedge. Ο ίδιος , προτείνει τη χρήση ενός πληκτρολογίου με αρνητική κλίση (που διασφαλίζει ότι το μπροστινό μέρος του πληκτρολογίου είναι υπό γωνία υψηλότερο από το πίσω μέρος) στο γραφείο σου για να αποφύγεις το τέντωμα των καρπών ενώ δουλεύεις.

Έλεγξε την στάση της καρέκλας σου

Όταν κάθεσαι στην καρέκλα σου, πρέπει να υπάρχει περίπου μια ίντσα χώρου μεταξύ των εξωτερικών μηρών σου και της άκρης του καθίσματος. Όταν κάθεσαι πίσω, η δημοσιογράφος Melinda Wenner Moyer αναφέρει στους New York Times, «πως το χείλος της καρέκλας πρέπει να αγγίζει την περιοχή πίσω από τα γόνατά σου. Και τα πόδια σου πρέπει να ακουμπούν στο πάτωμα, πάντα». Ο Hedge προσθέτει ότι «είναι σημαντικό να κάθεσαι πάντα ενώ εργάζεσαι, έτσι ώστε το σώμα σου να στηρίζεται από την καρέκλα και όχι από τη σπονδυλική σας στήλη», όπως όταν είσαι όρθιος. Αυτό, θα σε βοηθήσει και με τους πόνους στον αυχένα, αν έχεις.

Το κόλπο με το πληκτρολόγιο

Πρακτική εργονομική συμβουλή: Εάν εργάζεσαι με υπολογιστή, τα πλήκτρα B και H στο πληκτρολόγιό σου πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα με τη μέση του σώματός σου. Εάν δεν είναι, πρέπει να ρυθμίσεις ξανά το κάθισμα ή το γραφείο σου. Ομοίως, εάν εργάζεσαι με οθόνη, θα πρέπει να είναι ευθεία μπροστά σου. Θα καταλάβεις ότι είναι στο σωστό επίπεδο όταν δεν χρειάζεται να γείρεις το κεφάλι σου προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να δεις τι γράφεις.

Καλή αναπροσαρμογή σε μια καλύτερη στάση σώματος!

Διάβασε ακόμα:

Πώς Να Αποφύγεις Τα Πιασίματα Στο Γραφείο

Οι έξυπνες ασκήσεις που προστατεύουν τον αυχένα σου στο γραφείο

Author(s)

  • Alexandra Hayes

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Alexandra Hayes είναι συντάκτρια του Thrive Global.