Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς μπορείς να πιάσεις κουβέντα (σχεδόν) σε όλους τους χώρους.
-Πώς να προσεγγίζεις σωστά τον διπλανό σου.


Η επικοινωνία είναι ίσως από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει κάποιος. Ειδικά δε, αν συνδυάζεται και με χιούμορ, τότε μπορεί να σε βοηθήσει να τα βγάλεις πέρα σε πολλές δύσκολες στιγμές της ζωής σου. 

Αν όμως δεν είναι από τα δυνατά σου σημεία, δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι. Μπορείς πάντοτε να αλλάξεις ένα «μελανό» σου σημείο και να βελτιωθείς. Μικρά βήματα, θα σε οδηγήσουν στον στόχο σου και σε λίγο καιρό θα μπορείς να μιλάς άφοβα σε όλους, βγάζοντας έναν από τους παρακάτω άσσους στο μανίκι σου.

Απόφυγε τα κλισέ

Ακόμα και στον τομέα της επικοινωνίας, υπάρχουν ορισμένα κλισέ που είναι πλέον βαρετά. Ερωτήσεις όπως: «Λες να βρέξει;» ή «Δεν ήταν αποτυχία το χθεσινό match;» ακούγονται βαρετές και σίγουρα θα απαντηθούν αλλά δεν θα ανοίξουν συζήτηση με αποτέλεσμα η προσπάθειά σου να τελειώσει πριν καν αρχίσει. 

Ρώτα την γνώμη του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει

Όλοι μας έχουμε μια γνώμη για αρκετά ζητήματα, επομένως μπορείς πάντα να ανοίξεις μια συζήτηση με τον διπλανό σου ή τον συνάδερφό σου στην δουλειά, ζητώντας του τη γνώμη του για κάτι γενικό. Αν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο, μπορείς να ρωτήσεις πώς θα βελτιώσεις κάτι που εκείνος ξέρει καλύτερα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κινήσου έξυπνα με ερωτήσεις για το φαγητό ή τη μουσική.

Ζήτα συμβουλές

Αυτό πάει πακέτο με ένα κοπλιμέντο, οπότε σίγουρα είναι bonus, μιας και ο συνομιλητής σου θα κολακευτεί. Μπορείς να πεις για παράδειγμα: «Καταπληκτικό το πουκάμισό σου! Λες να μου πήγαινε κι εμένα το χρώμα»; 

Κάνε μια πολύ εύκολη ερώτηση

Μπορείς να ρωτήσεις για παράδειγμα τον υπεύθυνο των social media στην εταιρεία σου, πώς να κάνεις ένα όμορφο Instagram story. Πετυχαίνει πάντα!

Ρώτα κάτι υποθετικό

Αν έχεις περάσει τα πρώτα «δύσκολα» επίπεδα ερωτήσεων, μπορείς να ρωτήσεις κάτι υποθετικό που ανοίγει ένα μεγάλο φάσμα συζήτησης. Για παράδειγμα μπορείς να πεις: «Είδα προχτές μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Εσύ, αν είχες την δύναμη ενός σούπερ ήρωα, ποια θα ήταν και γιατί;» Θα εκπλαγείς με το πόσες πόρτες μπορεί να σου ανοίξει η συγκεκριμένη ερώτηση.

Ρώτα κάτι προσωπικό αλλά safe

Μπορείς να ρωτήσεις κάτι προσωπικό αλλά όχι αδιάκριτο όπως για τα κατοικίδια ή τα παιδιά που έχει ο συνομιλητής σου. Ρώτα για παράδειγμα ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό και πάρε την συνταγή ή για ποια λιχουδιά τρελαίνεται ο σκύλος τους. Με το να ρωτήσεις κάτι προσωπικό αλλά όχι αδιάκριτο θα δείξεις ενδιαφέρον και λεπτότητα, που σίγουρα θα μετρήσουν θετικά.

Και να θυμάσαι: Σε δύσκολους καιρούς όπως αυτούς που διανύουμε, είναι ωραίο να μπορούμε να μοιραζόμαστε όμορφες σκέψεις αλλά και απόψεις. Μην διστάζεις να πεις τις δικές σου!

Διάβασε ακόμα:

Έρευνα: Πώς Να Γίνεις Πιο Συμπαθητικός Στην Δουλειά Σου

To μυστικό για αποτελεσματικό φλερτ