Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και έχοντας υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς στις ευπαθείς ομάδες, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ συνεχίζει να πρωτοπορεί. Μέσω online εφαρμογών παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.

Από την πρώτη στιγμή, κατανοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης και πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας, το προσωπικό του ΜΑΝΑ προχώρησε σε άμεση ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας απέναντι στον ιό.

Παράλληλα, όμως, με γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά και τον ισχυρό δεσμό που έχει χτιστεί 2 και πλέον χρόνια με όλες τις Κυρίες του ΜΑΝΑ, διατήρησε ζωντανή την επικοινωνία μαζί τους, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών επαγγελματιών, εισάγοντας ένα ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης συγκεκριμένων συνεδριών, εξ αποστάσεως.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που παρέχονται με online μέθοδο, είναι:

  • Διαλογισμός
  • Yoga
  • Pilates
  • Σκάκι
  • Ψυχολογική – Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική και Υποστήριξη
  • Διατροφικές Συμβουλές
  • Συμβουλές Φροντίδας Προσώπου και Σώματος
  • Συνεδρίες Ενεργειακής Θεραπείας
  • Συνεδρίες Θεατρικού Παιχνιδιού/Ψυχοδράματος

Λίγα λόγια για το ΜΑΝΑ

Κατά τη διάρκεια των χρόνων λειτουργίας, στον ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το “Σπίτι του ΜΑΝΑ”, περισσότερες από 200 γυναίκες όλων των ηλικιών, έχουν περάσει το κατώφλι του λαμβάνοντας περισσότερες από 5.500 ώρες δωρεάν υπηρεσιών, με ένα μέσο όρο 1-2 επισκέψεων την εβδομάδα, από 30 εξειδικευμένους εθελοντές επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα υπηρεσιών περιλαμβάνει και πλήθος δραστηριοτήτων εκτός Σπιτιού, όπως επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις και χώρους πολιτισμού, συμμετοχή σε αθλητικές δράσεις, καθώς και διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας και με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, διοργανώνει το διάστημα 1-10 Μαΐου, σε συνεργασία με το “Sotiris Vrettos” Boutique Flower Shop, μια digital καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου με κάθε αγορά από το κατάστημα, θα συγκεντρώνονται χρήματα για τους σκοπούς του ΜΑΝΑ. 

Μάθε περισσότερα για το ΜΑΝΑ εδώ.

Διάβασε ακόμα:

Και αυτή η κρίση θα μας κάνει καλύτερους

Βρες το νόημα σε δύσκολες περιόδους