Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί μια μέρα την εβδομάδα πρέπει να μένεις σπίτι.
-Πώς σε ωφελούν οι σύντομες αποδράσεις.


Ακόμα κι αν νιώθεις την πίεση να πεις ναι σε όλες τις προσκλήσεις και να πας παντού, έρευνες δείχνουν ότι η προτεραιοποίηση χρόνου χαλάρωσης μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο παρών με τους άλλους. 

Ακολουθούν μερικές δημιουργικές ιδέες για να το πετύχεις. 

Πέρνα χρόνο έξω

Ο καλύτερος τρόπος για να αποσυνδεθείς και να επαναφορτιστείς φέτος το καλοκαίρι είναι να βρεις 10 λεπτά επαφής με την φύση. Ξάπλωσε στο χορτάρι και φρόντισε το δέρμα σου να ακουμπάει το χώμα και βγάλε τα παπούτσια σου. Στη συνέχεια, πάρε βαθιές αναπνοές με τα μάτια κλειστά ή κοιτάζοντας τον ουρανό, τα δέντρα, τα σύννεφα και τα πουλιά. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί απελευθερωτικά. Αυτές τις στιγμές, δεν έχει αξία τίποτα άλλο. Μετά από αυτό, θα νιώθεις πλήρως ανανεωμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσεις την υπόλοιπη μέρα. 

Όρισε μια μέρα που θα μένεις σπίτι 

Αυτή η μέρα μπορεί να είναι η Κυριακή. Δοκίμασε να μην οδηγήσεις περισσότερο από 5-10 λεπτά, κι αυτό σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Αυτή η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην ανάκτηση δυνάμεων και στην αυτοφροντίδα. Δώσε χώρο στον εαυτό σου, γράψε, διάβασε και ασκήσου σε εξωτερικό χώρο. Ξεκινώντας την εβδομάδα, γνωρίζοντας ότι έχει φροντίσει τον εαυτό σου ανακουφίζει το άγχος που οι περισσότεροι νιώθουμε την Κυριακή.

Επικοινώνησε με φίλους

Αυτή η περίοδος είναι η κατάλληλη στιγμή για να επανεκκινήσεις και να επικοινωνήσεις με φίλους και συγγενείς με έναν καλύτερο τρόπο. Βρες ουσιαστικό χρόνο για προσωπικές συναντήσεις. Κάθε τηλέφωνημα και κάθε συνάντηση είναι μια μικρή γιορτή, τιμώντας τις δικές σου επιτυχίες, αλλά και των άλλων

Σχεδίασε ένα τριήμερο

Παρόλο που μια εβδομάδα διακοπών είναι τέλεια, τα τριήμερα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αποσυνδέεσαι, να ανακτάς τις δυνάμεις σου και να επιστρέφεις στη δουλειά ανανεωμένος και έτοιμος για δράση. 

Αξιοποίησε τις μέρες της άδειάς σου 

Δώσε χώρο στον εαυτό σου για να γράψεις, να παίξεις, να διασκεδάσεις και να σκεφτείς. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιστρέψεις στη δουλειά σου ανανεωμένος, γεμάτος ενέργεια και ζωντάνια μετά το αναγκαίο διάλειμμα. 

Βρες χρόνο για καλοκαιρινή ανάγνωση 

Ανακάλυψε ξανά τη χαρά της καλοκαιρινής ανάγνωσης: ξάπλωσε κάτω από τον ήλιο με ένα καλο βιβλίο στα χέρια σου. Προσπάθησε να διαβάσεις μερικές σελίδες όποτε μπορείς, το βράδυ, το πρωί, στο μεσημεριανό διάλειμμα, απλά και μόνο για να αποσυνδεθείς. Τίποτα δεν είναι πιο χαλαρωτικό από την επίτευξη του ετήσιου στόχου βιβλίων σου. 

Διάβασε ακόμα:

Η παγίδα που βολεύει!

Έρευνα: Ποια εποχή του χρόνου νιώθεις περισσότερο στρες

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.