Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, το Μουσείο Αφής και ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος μας προσκαλεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 από τις 10.00 έως τις 17:00, σε μία δωρεάν ξενάγηση στον όμορφο κόσμου του Μουσείου Αφής. Η εμπειρία σίγουρα θα είναι εμπειρία ζωής και αν έχεις το χρόνο, πρέπει να πας οπωσδήποτε!

Αξιοσημείωτο είναι πως οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις βασισμένες σε διαφορετικά εκθέματα τα οποία θα εξιστορούν μια μοναδική ιστορία της αρχαίας Αθήνας.

Τι είναι η Διεθνής Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.

Τι θα δουν όσοι πάνε στο Μουσείο

Πρόκειται για ένα αφηγηματικό ταξίδι που διηγείται και φωτίζει την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του αρχαίου κόσμου. Οι επισκέπτες θα συναντήσουν όχι μόνο κτίρια και ναούς, αλλά συναισθήματα ανθρώπων που εκφράζονται μέσα από την αρχαία ελληνική τέχνη. Εκθέματα από το σπουδαίο μουσείο της ακρόπολης, όπως επίσης μακέτες του ιερού βράχου και του περίφημου ναού του Παρθενώνα αφηγούνται την ιστορία της αρχαίας πόλης μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του μουσείου αφής.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Για προγραμματισμό ξεναγήσεων, είναι αρμόδια η Γραμματεία στο τηλέφωνο του φορέα 210 9415222.
  • Στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, τηρούνται αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και οι κανόνες υγιεινής. Η χρήση μάσκας στους χώρους του Μουσείου είναι υποχρεωτική.
  • “Με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού”.

Διάβασε ακόμα:

Οι γυναίκες μπορούμε! Νόμπελ Χημείας σε 2 γυναίκες επιστήμονες

Ζούμε σε έναν μοντέρνο Βεζούβιο που πρέπει να αλλάξει

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.