Συμβουλή #17: Διαχειρίσου Την Ενέργειά Σου

Κάθε ημέρα συμβαίνουν εκατοντάδες πράγματα. Στη ζωή σου, την ζωή των ανθρώπων που συναναστρέφεσαι, στον κόσμο. Ατέλειωτα γεγονότα τραβούν την προσοχή σου δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να νιώθεις ένα άγχος. Επιπλέον πιέζεσαι να βρεις την επαγγελματική και προσωπική σου ισορροπία έτσι ώστε να είσαι χαρούμενος και να σε γεμίζει η καθημερινότητά σου.

Σκέψου λίγο. Ξυπνάς και έχεις να κάνεις ένα σωρό πράγματα: να στείλεις email, να προλάβεις προθεσμίες, να ετοιμάσεις λίστες με υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα; Άγχος, κούραση, εξουθένωση. Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν πώς μπορείς να βρεις την ισορροπία μέσα σου, αλλά και το σημείο στο οποίο θα σταματήσεις να αναλώνεσαι για τους άλλους;

Η λύση είναι πολύ απλή. Μάθε να διαχειρίζεσαι την ενέργειά σου. Βάλε τον εαυτό σου σε προτεραιότητα – αυτό είναι το κλειδί της ισορροπίας σου. Όταν οι αμέτρητες υποχρεώσεις σε κατακλύζουν, ο οργανισμός σου φθείρεται και εσύ δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις. Κάνε διάλειμμα, φρόντισε τον εαυτό σου και μην αναλαμβάνεις περισσότερα από όσα μπορείς.

Άρχισε με 3 μικρά βήματα για να διαχειριστείς την ενέργειά σου:

1.Σκέψου ποιες συνήθειες και ποιες αρχές σου είναι αδιαπραγμάτευτες για να διατηρήσεις την ενέργειά σου.

2.Ξεκαθάρισε τι θέλεις εσύ και τι οι άλλοι και σκέψου πώς μπορείς να βάλεις όρια στους άλλους.

3.Σκέψου πώς μπορείς να γεμίσεις ξανά τις αποθήκες ενέργειάς σου και με ποιους τρόπους. 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.