Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιο είναι το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.
-Γιατί αξίζει περισσότερο να δώσεις παρά να πάρεις.


Γιορτινές ημέρες, χριστουγεννιάτικα δέντρα, πολύχρωμα λαμπάκια παντού, στολισμένες πόλεις και χωριά, καταστήματα με τις βιτρίνες τους στολισμένες, ασφυκτικά γεμάτα τραπέζια. Η τυπική εικόνα των Χριστουγέννων. Είναι, όμως, όλα αυτά που μας επιτρέπουν να νιώσουμε την γαλήνη της σπουδαίας αυτής γιορτής; Πόσοι άνθρωποι απέκτησαν όσα ήθελαν και όσα ονειρεύτηκαν χωρίς να έρθει πότε η ευτυχία και η γαλήνη μέσα τους; 

Το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων

Η Γέννηση του Θεανθρώπου είναι η εορτή των Χριστουγέννων ή μάλλον έτσι ξεκίνησε η εορτή των Χριστουγέννων. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού, λοιπόν, έφερε στους ανθρώπους το φως της αλήθειας και της σωτηρίας. Σήμερα, όπως γνωρίζουμε όλοι, τα Χριστούγεννα αποτελούν μια όμορφη διαφορετική εορτή, μακριά από το αρχικό γεγονός. Κυριαρχεί η ανταλλαγή δώρων, η διασκέδαση, το καλό φαγητό, η συγκέντρωση όλων γύρω από το οικογενειακό γιορτινό τραπέζι. Φυσικά και αυτό είναι ένα όμορφο κομμάτι, αλλά είναι μόνο ένα κομμάτι. Συμφωνείτε; 

Η αλήθεια, επομένως, είναι ότι τα πραγματικά πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα είναι τα πνευματικά Χριστούγεννα, Εκείνα όπου κυριαρχούν τα άυλα και ανεκτίμητα αγαθά όπως η αγάπη, η συγχώρεση, η υπομονή, η ταπείνωση, η ευγνωμοσύνη και που δένουν τις σχέσεις των ανθρώπων. Εκείνα που γυμνάζουν και τελειοποιούν την ψυχή μας.

Πώς να νιώσεις την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων

Πνευματικά Χριστούγεννα λοιπόν και ευτυχισμένα Χριστούγεννα ίσως έχουμε με το να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες που δεν θα έχουν ούτε καν ένα πιάτο φαγητό την ώρα που κάποιοι άλλοι θα πετάνε τα εδέσματα που περίσσεψαν. Πνευματικά Χριστούγεννα θα έχουμε με το να πάρουμε τηλέφωνο ένα πρόσωπο που εκτιμούμε και χαθήκαμε ή να του ζητήσουμε συγνώμη για ένα λάθος που κάναμε κάποτε. Με το να δώσουμε περισσότερα δώρα από όσα περιμένουμε να λάβουμε ή να αγοράσουμε για τον εαυτό μας. Με το να μοιράσουμε χαμόγελα και να πούμε “Σ’ αγαπώ” σε δικούς μας ανθρώπους. Να αισθανθούμε ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε ήδη στη ζωή μας καθημερινά και όσα έχουμε ζήσει έως σήμερα. 

Και τέλος, αληθινά πνευματικά Χριστούγεννα θα βιώσουμε με το να αλλάξουμε τρόπο σκέψης βλέποντας τα πάντα στη ζωή μας σαν ένα μάθημα από τη θετική του πλευρά και να μην κρίνουμε τον πλησίον μας. 

Γι’ αυτό αυτά τα Χριστούγεννα: 

– Δώσε περισσότερα δώρα απ’ όσα θα λάβεις.

– Πες “σ’ αγαπώ” μέσα από την καρδιά σου και κοιτώντας στα μάτια εκείνον που αγαπάς. 

– Ζήτα συγχώρεση από όπου δεν το έκανες.

– Πες ευχαριστώ για όσα έχεις.

Έτσι με απλές κινήσεις θα νιώσεις πραγματικά ευτυχισμένα πνευματικά Χριστούγεννα. 

Διάβασε ακόμα:

Χωρίς Ταίρι Στις Γιορτές;

Τι Σε “Τρώει” Τις Γιορτές;

Author(s)

  • Μάνος Ζερβάκης

    Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης – Life Coach

    Ο Μάνος Ζερβάκης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και αργότερα υποκριτική, απέκτησε τον τίτλο B.A. in Performing Arts από το Queen Margaret University of Edinburgh και αποφοίτησε με άριστα, έχει λάβει μέρος σε παράστασεις και κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει εργαστεί στην επικοινωνία το marketing και τις πωλησεις. Σήμερα είναι συγγραφέας, φοιτητής Κοινωνικής Θεολογίας στο ΕΚΠΑ και σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης – Life Coach στο Ωριμάζω.