Συμβουλή #27: Χρειάζεσαι Διορατικότητα, Πειθαρχία Και Αφοσίωση

 

Διορατικότητα, πειθαρχία, αφοσίωση. Τρεις μαγικές λέξεις που χρειάζεται να έχεις, για να προχωρήσεις και να βελτιώσεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Να αγγίξεις τους στόχους σου και να αλλάξεις κι εσύ ο ίδιος.

Η διορατικότητα είναι η πυξίδα που σου δείχνει πού θέλεις να πας. Σε βοηθάει να αντιληφθείς και να συνειδητοποιήσεις τι σου ταιριάζει και τι όχι, ποιος σου κάνει και ποιος όχι, ακόμα και τι πρέπει να πεις και τι όχι. Με άλλα λόγια σου επιτρέπει να έρθεις σε επαφή με ό,τι είναι σωστό για εσένα.

Διορατικότητα, πειθαρχία, αφοσίωση. Τρεις μαγικές λέξεις που χρειάζεται να έχεις, για να προχωρήσεις και να βελτιώσεις τη ζωή σου προς το καλύτερο.

Για να τα καταφέρεις όμως και να φτάσεις στο σημείο που θέλεις, χρειάζεσαι πειθαρχία. Σκληρή προσπάθεια σε ό,τι και αν κάνεις και σε ό,τι και αν θέλεις να αλλάξεις. Για παράδειγμα θέλεις να κοιμάσαι περισσότερο; Να τρως πιο υγιεινά ή να αθλείσαι περισσότερο; Αν δεν είσαι πειθαρχημένος, δεν θα επιτύχεις ποτέ τον στόχο σου. Αρκεί όμως μόνο αυτό; Όχι. Γιατί όσο πειθαρχημένος και αν είσαι, χρειάζεσαι αφοσίωση. Εκείνη θα σε γεμίσει ενθουσιασμό για αυτό που κάνεις και θα σου δώσει κίνητρο για πειθαρχία.

Πώς θα τα καταφέρεις; Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι:

1.Κάνε μία απογραφή της ζωής σου και προσπάθησε να εντοπίσεις ποιες περιόδους αγνόησες την διορατικότητά σου. Ποιο ήταν το τίμημα και ποιο το μάθημα που έμαθες;

2. Τώρα σκέψου αν υπάρχει κάποιος τομέας της ζωής σου, στον οποίο θα μπορούσες να λειτουργήσεις με μεγαλύτερη πειθαρχία. Μπορεί να σχετίζεται με το σώμα σου, την εργασία, τον ύπνο, το φαγητό, ή την διαχείριση των εξόδων και του χρόνου σου. Επίλεξε έναν τομέα και κάνε μικρά βήματα για να τον βελτιώσεις.

3. ‘Ηρθε η ώρα να ασχοληθείς με την αφοσίωσή σου. Σκέψου τι πραγματικά έχει σημασία για εσένα, αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να νιώσεις πλήρης.

Είναι στο χέρι σου να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο και να γίνεις αυτός που θέλεις να είσαι. Αρκεί να το πάρεις απόφαση και να κάνεις μικρά βήματα για να φτάσεις στον στόχο σου.

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.