Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι είναι η αποκλίνουσα περιθωριακή χρηστικότητα.
-Ποιο είναι το κλειδί για να είναι το χρήμα ευλογία.


Διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί από οικονομολόγους και ψυχολόγους έχουν αποδείξει το εξής ενδιαφέρον δεδομένο: ο πλούτος αυξάνει την ανθρώπινη ευτυχία μόνο στην περίπτωση ανθρώπων που ξεφεύγουν από τη φτώχεια και κατορθώνουν να ανέλθουν σε ένα μεσαίο επίπεδο. Από το επίπεδο αυτό και πάνω ο πλουτισμός ελάχιστα συνεισφέρει στην αύξηση της ευτυχίας του ανθρώπου.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κερδίζουν 100.000€ το χρόνο είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από εκείνους που κερδίζουν 10.000€ το χρόνο. Όμως εκείνοι που κερδίζουν εκατομμύρια δεν είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από αυτούς που κερδίζουν 100.000€…

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «αποκλίνουσα περιθωριακή χρηστικότητα». Και λέει ότι αν κάποιος είναι άστεγος, πεινασμένος, φτωχός, άνεργος και ξεφύγει από την άθλια αυτή κατάσταση, όσα χρήματα και να αποκτήσει, αυτά στην ουσία δεν θα του κάνουν σημαντική διαφορά.

Λέγεται ότι δεν υπάρχει τίποτε κακό στο χρήμα πέρα από την αγάπη γι’ αυτό ή την έλλειψη του. Σε όλες τις περιπτώσεις, της υπέρμετρης αγάπης ή της υπερβολικής σπατάλης του, το χρήμα παύει να είναι ευλογία και καταντάει κατάρα. Το κλειδί για να είναι το χρήμα ευλογία και όχι κατάρα στη ζωή σου βρίσκεται στην ικανότητα να παίρνεις αποφάσεις ευημερίας. 

Η ευημερία αρχίζει με την απόφαση να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις ζωές και τους πόρους μας. Ένα γενναίο πρώτο βήμα είναι η οριστική απόφαση να μην αφήνεις τη σημερινή διασκέδαση να αποδεικνύεται ο κλέφτης της χαράς από την αυριανή ζωή σου…

Ο προορισμός μπορεί να είναι μία ζωή γεμάτη χαρά και ευημερία. Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποπλανηθεί από έναν τρόπο ζωής που έχει πιο πολύ σχέση με περιορισμούς παρά με χαρά και ελευθερία.

Το κλειδί για να είναι το χρήμα ευλογία και όχι κατάρα στη ζωή σου βρίσκεται στην ικανότητα να παίρνεις αποφάσεις ευημερίας. 

Το χρήμα για πολλούς ανθρώπους είναι σαν κινούμενη άμμος. Είναι μεγάλη διασκέδαση να το ξοδεύουν, αλλά στη συνέχεια βυθίζονται στο άγχος, την απελπισία και την ανέχεια εξαιτίας των σπάταλων συνηθειών τους. Ο χειρισμός του χρήματος έχει τη δύναμη να σε επαναφέρει στην ελευθερία ή να σε στείλει στο πτωχοκομείο…

Για να οδηγηθείς προς την ελευθερία είναι απαραίτητο να μάθεις πώς παίζεται το σωστό παιχνίδι του χρήματος! Αυτός ο υπέροχος δρόμος μπορεί να ξεκινήσει τώρα και για σένα και είναι γεμάτο εκπλήξεις! Είναι η ώρα σου. Τόλμησέ το!

Αρχική δημοσίευση από τον Αλέξιο Βανδώρο στο epixeiro.gr.

Διάβασε ακόμα:

Αναζήτησε Το Νόημα Και Όχι Την Ευτυχία

7 Απλά Βήματα Που Θα Σε Κάνουν Πιο Ευτυχισμένο

Author(s)

  • epixeiro.gr

    Η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

    Tο epixeiro.gr είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και διαδραστικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ενεργά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Αποτελεί επίσης έναν χώρο όπου νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες ή μεγάλες-, υποψήφιοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, και φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις που τους δίνονται για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Το epixeiro.gr επιδιώκει να προσφέρει γνώση και να δίνει έμπνευση μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του, προσφέροντας στο αναγνωστικό του κοινό το know-how πάνω από 500 αρθρογράφων που αποτελούν ειδήμονες στον χώρο τους.