Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πότε οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.
-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού ηγέτη.


Πώς μπορεί να λειτουργήσει πιο ομαλά μία εταιρία; Και πώς μπορούν να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι καλύτερα στα καθήκοντά τους; Πώς μπορούν να είναι πιο αποδοτικοί και να έχουν περισσότερα κίνητρα;

Τι υποστηρίζουν οι Βρετανοί

Μία πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα όταν το αφεντικό τους έχει όραμα και στόχους. Επιπρόσθετα, οι υπάλληλοι μίας εταιρίας είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί όταν ο ανώτερός τους είναι αποφασιστικός και δυναμικός. Όταν δρα και συμπεριφέρεται με ηθικές αξίες και όταν το ενδιαφέρον του ξεπερνά τα όρια της εταιρίας και αφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Σε αυτήν την περίπτωση οι πιθανότητες να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι μειώνονται κατά πολύ και οι ίδιοι είναι περισσότερο ικανοποιημένοι και πρόθυμοι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Δυστυχώς όμως οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μόλις 1 στα 5 διευθυντικά στελέχη συμπεριφέρονται σαν ηγέτες με όραμα.

Γιατί μας εμπνέει το αφεντικό μας;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να θαυμάζουν, να κινητοποιούνται, να παρακινούνται και να εμπνέονται από άτομα που δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας. Αξίες, ηθική, όραμα και στόχους. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένας καλός ηγέτης για να μπορέσει να εμπνεύσει την ομάδα του. Να μπορέσει να παρακινήσει τους υπαλλήλους του κι εκείνοι με την σειρά τους να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό. Όχι μόνο για το καλό της εταιρίας. Αλλά για το καλό όλων.

Είναι το αφεντικό σου ένας ηγέτης με όραμα και στόχους; Ενδιαφέρεται για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο; Αν εσύ ο ίδιος ηγείσαι μίας εταιρίας, έχεις όραμα, στόχους και αξίες; Και αν ναι, τις μεταδίδεις στην ομάδα σου;

Άρχισε να συμπεριφέρεσαι σαν ηγέτης με όραμα.

Δημιούργησε μαζί με την ομάδα σου ένα καλύτερο μέλλον. Για εσένα, για εκείνους, για την εταιρία και για το σύνολο της κοινωνίας.

Διάβασε ακόμα:

Έρευνα: Τι Αναζητούν Οι Millennials Στο Περιβάλλον Εργασίας Τους

Πόσο Ισχυρό Είναι Το Οικονομικό Κίνητρο Για Έναν Εργαζόμενο;

Author(s)

  • Ελίνα Δελενίκα

    Head of Content Thrive Greece

    Η Ελίνα Δελενίκα είναι Head of Content του Thrive Greece.