Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί δεν πρέπει να απελπίζεσαι όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τα δύσκολα.
-Πώς ο πόνος μπορεί να σε μετατρέψει σε νικητή.


Αν λέγαμε πως όλα στη ζωή έρχονται εύκολα κι ανώδυνα, θα ήταν ένα ψέμα. Κανένας άνθρωπος δε γίνεται επιτυχημένος απλά και αβίαστα. Καμία σχέση δε λειτουργεί αρμονικά χωρίς προσπάθεια. Και κανένα επίτευγμα δε συμβαίνει, δίχως κόπο, χρόνο και επιμονή.

Όλα τα σπουδαία έρχονται δύσκολα και εμείς είμαστε εδώ, για να χειριστούμε τις δυσκολίες με τον καλύτερο τρόπο!

Τι σπουδαίο «κρύβεται» στα δύσκολα;

Στο ταξίδι που κάνουμε για τη δημιουργία μιας ζωής, όπως την επιθυμούμε, για την πρόοδό μας και την κατάκτηση των ονείρων μας, ενδεχομένως να συναντήσουμε εμπόδια, κακοτυχίες, αναποδιές, απώλειες, απρόσμενες συνθήκες, ανυπολόγιστες αλλαγές ή παράξενες συμπεριφορές. Εν γένει συγκυρίες που μπορεί να μας κάνουν να στεναχωρηθούμε, να πληγωθούμε ή ακόμα και να χάσουμε προς στιγμήν την πίστη στον εαυτό μας.

Όλες αυτές οι καταστάσεις μας προκαλούν πόνο. Σωματικό πόνο, ψυχικό πόνο, πνευματικό πόνο. Και φυσικά θ’ αφήσουν το «σημάδι» τους. Όταν η ζωή σε φέρνει αντιμέτωπο με τέτοιες προκλήσεις, μείνε και μετουσίωσέ το σε πηγή εμπειρίας και δύναμης! Αναρωτήσου το εξής: Θα επιτρέψεις να γίνει ένα «σημάδι» ήττας ή θα φροντίσεις να γίνει ένα «σημάδι» νίκης;

Τι πρέπει να κάνεις;

Ξέρεις τι. Να συνεχίσεις και να καλωσορίσεις κάθε εμπειρία που σου προσφέρεται ως «καύσιμο» που θα σε ενισχύσει. Ένα όνειρο δεν σβήνει σε μια αναποδιά ούτε χάνεται σε έξι μήνες αλλαγών ή ένα χρόνο γεμάτο απρόοπτα. Το καλύτερο αύριο μπορεί να έρθει για σένα μέσα από μια στοχευμένη προσπάθεια δύο ή τριών χρόνων, μόνο αν επιλέξεις να αναμετρηθείς θαρραλέα με όσα σου δημιουργούν πόνο. 

Η στιγμή που νιώθεις πληγωμένος, είναι η στιγμή που ανακαλύπτεις τα όριά σου

Μόλις εντοπίσεις ένα αδύναμο σημείο σου, τότε μπορείς και να το γιατρέψεις. Να το επουλώσεις και να το ενδυναμώσεις. Κάνε «βουτιά» σε αυτό που νιώθεις. Άντλησε πληροφορίες για τον εαυτό σου. Εξερεύνησε πώς και γιατί σε επηρεάζει. Μάθε από αυτό. Αναζήτησε τρόπους να το χρησιμοποιήσεις ως κίνητρο. 

Ίσως, ο πόνος ν’ αποτελεί για κάποιους ανθρώπους μια ευκαιρία για να τα παρατήσουν. Για σένα δεν ισχύει αυτό. Για σένα είναι μια ευκαιρία για να χτίσεις χαρακτήρα. Να βγεις δυνατότερος, ανθεκτικότερος, εξυπνότερος. Με μία λέξη, καλύτερος. Είναι η ευκαιρία σου να δείξεις στον κόσμο από τι είσαι φτιαγμένος.

Όταν αρχίσεις να «υψώνεις» τον εαυτό σου πάνω από αυτό που ήσουν και σταδιακά παίρνεις τη μορφή αυτού που θα έπρεπε να είσαι, θ’ αντιληφθείς ότι είσαι ασταμάτητος. Μέσα από κάθε σκέψη, μέσα από κάθε πράξη, μέσα από κάθε «εσωτερική διαμάχη». Θα ωριμάσεις με έναν τρόπο και προς έναν εαυτό που θα αξιοποιεί όλες τις δυσμενείς συνθήκες που βρίσκονται απέναντί του υπέρ της δικής του ανάπτυξης. Να θυμάσαι: Αυτό που σε πληγώνει, είναι αυτό που σε διαμορφώνει. Ό,τι έγινε, δεν σε καθορίζει. Ό,τι θα κάνεις στη συνέχεια, όμως, ναι!

Διάβασε ακόμα:

Γιατί η ύπαρξη πολλών επιλογών μας κάνει πιο δυστυχισμένους;

Η αγχολυτική δύναμη της ελπίδας

Author(s)

  • Ο Άγγελος Μπορονικολός είναι ένθερμος υποστηρικτής της Προσωπικής Ανάπτυξης και της Αυτοβελτίωσης. Αυτή την περίοδο κάνει τα πρώτα του βήματα ως Motivational Coach και παράλληλα έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα «Success Calling», με σκοπό να παρακινήσει τους νέους ανθρώπους να υιοθετήσουν ένα νέο και παραγωγικό τρόπο σκέψης που θα τους οδηγήσει στην Επιτυχία. Όραμά του είναι να ενισχύσει τους ανθρώπους να αντιληφθούν ότι μπορούν να δημιουργήσουν τη ζωή τους όπως επιθυμούν.