Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Τι είναι η «comfort zone» που όλοι έχουμε.
-Πώς θα βρεις την δική σου και πώς θα την διευρύνεις.


Πάρε μερικές αργές, βαθιές αναπνοές και χαλάρωσε όσο πιο πολύ μπορείς. Άσε τις σκέψεις σου να γεμίζουν το σώμα σου όσο αναπνέεις. Μείνε ανοιχτός στα όσα νιώθεις.

Το παραπάνω, το ονομάζω “witness mind-set.” Είναι μια διαδικασία κατά την οποία είσαι ανοιχτός σε ό,τι και αν νιώσεις γιατί είσαι απλά παρατηρητής του τι μπορεί να κάνει το σώμα σου, και δεν κρίνεις τα συναισθήματά σου, ούτε εσένα που τα νιώθεις.

Όταν κάνεις την παραπάνω άσκηση, έχεις βρει την “comfort zone” σου. Τώρα, πρέπει να πας ένα βήμα πιο πέρα την αναζήτηση και να φτάσεις στα όρια του να γίνεις θύμα του σώματός σου. Η αμφιβολία είναι εκείνη που σε εμποδίζει να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου.

Τα συναισθήματά μας, επηρεάζουν όλα τα κύτταρα του σώματός μας. Εξάλλου, είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας. Αν θέλεις να ερευνήσεις, να ανακαλύψεις αλλά και να διευρύνεις την comfort zone σου, τότε πρέπει να κάνεις το ίδιο και με τα συναισθήματά σου. Όσο πιο ανοιχτός είσαι σε όσα νιώθεις, τόσο πιο γρήγορα θα γιατρέψεις πληγές του παρελθόντος και θα γίνεις πιο σοφός.

Η comfort zone του καθενός, η ζώνη κατά την οποία αισθάνεται ασφαλής δηλαδή, είναι διαφορετική αλλά κατά κάποιον τρόπο είναι κοινή για όλους. Εξάλλου, είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά και ταυτόχρονα ίδιοι. Όλοι μας έχουμε την ικανότητα να «μεγαλώσουμε» περισσότερο, να γίνουμε καλύτεροι.

Το πρώτο βήμα για αυτό είναι να επιλέξουμε να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματά μας και να μην φοβηθούμε τις σκέψεις μας, όπως κάναμε στο παρελθόν.

Με το να επιλέξουμε να διευρύνουμε την comfort zone μας, νιώθουμε όλο και περισσότερα πράγματα από ότι παλαιότερα. Πρέπει, ωστόσο να είσαι ανοιχτός στην αλλαγή που βλέπεις να γίνεται μέσα σου. Όταν λες «ξέρω τι είναι αυτό, ξέρω πως να το κάνω», τότε απλά μένεις στάσιμος. Όταν το σύμπαν σε ακούει να το λες τότε δεν σε βοηθάει να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Μείνει ανοιχτός στα όσα νιώθεις σαν παρατηρητής των σκέψεων, των συναισθημάτων σου και κάθε φορά προσπάθησε να κάνεις την όλη διαδικασία για περισσότερη ώρα, ακόμα και αν η επιπλέον διάρκεια είναι μια αναπνοή. Αυτόματα, με αυτή τη διαδικασία κάθε φορά θα γίνεις καλύτερος.

Προσωπικά, έχω σχέση αγάπης και μίσους με την συγκεκριμένη άσκηση αλλά όσο η ζωή μου προχωρά, βλέπω πόσο καλύτερο με κάνει. Τα όσα θα έρθουν στην ζωή μου, πρόκειται να με διδάξουν. Όσο χτίζω και εγώ την comfort zone μου, επιλέγω να μείνω ανοιχτός, για να «μεγαλώσω» και εγώ όπως εσύ.

Διάβασε ακόμα:

Τι είναι πιθανό να βιώσεις όταν είσαι σε ύπνωση;

Γιατί πρέπει να καλλιεργείς την πνευματική σου ευεξία

Author(s)

  • Ed Harrold

    Συγγραφέας, Life Coach, Ομιλητής

    Ο Ed Harrold είναι συγγραφέας, public speaker και life coach. Ο ίδιος, έχει προπονήσει αρκετούς αθλητές αλλά και έχει βοηθήσει χιλιάδες κόσμο να ελέγξει το στρες του.