Ξέρεις ότι τα τελευταία 100 χρόνια χάθηκε το 95% του πληθυσμού της τίγρης και πως αυτή τη στιγμή, εκτιμάται ότι μόνο 3.900 τίγρεις έχουν απομείνει ελεύθερες στη φύση; Ξέρεις ότι μόνο 1 στα 1.000 χελωνάκια θα καταφέρει να επιβιώσει; Ξέρεις σήμερα στη φύση εκτιμάται ότι απομένουν περίπου 1.860 γιγάντια πάντα; Ή ότι οι πολικές αρκούδες εξαρτώνται από τον πάγο της Αρκτικής για να κυνηγήσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους και πως η κλιματική αλλαγή απειλεί την επιβίωσή τους, ενώ έως το 2050, οι αριθμοί πολικών αρκούδων ενδέχεται να μειωθούν δραματικά λόγω της ταχείας απώλειας του θαλάσσιου πάγου;

Φέτος τα Χριστούγεννα, κάνε το δικό σου θαύμα, μοιράσου τη μαγεία με τους αγαπημένους σου, προσφέροντάς τους ένα συμβολικό δώρο. Υιοθέτησε ένα απειλούμενο ζώο και στήριξε το έργο του WWF Ελλάς. Τι πιο μαγικό από το ίδιο το θαύμα της ζωής;

Πώς μπορείς να υιοθετήσεις ένα απειλούμενο ζώο;

Ακολούθησε τα βήματα που ακολουθούν:

  1. Διάλεξε το ζώο που προτιμάς ανάμεσα στην τίγρη, την καρέτα, το γιγάντιο πάντα και την πολική αρκούδα
  2. Συμπλήρωσε την αντίστοιχη φόρμα
  3. Εάν η υιοθεσία σου προορίζεται για δώρο μπορείς να επιλέξεις το όνομα του παραλήπτη, το μήνυμα που θέλεις να αναγράφεται και τη μέρα και την ώρα που θα σταλεί.

Σύντομα, θα λάβεις από εμάς ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας, ενώ θα συνεχίσουμε να σε κρατάμε ενήμερο για το πώς η δωρεά σου κάνει τη διαφορά στη δουλειά μας.

Δώρο της τελευταίας στιγμής

Η υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου είναι η τέλεια λύση για ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δώρο, το οποίο μπορείς να στείλεις με προσωποποιημένο πιστοποιητικό υιοθεσίας πολύ γρήγορα, μέσω μίας διαδικασίας δωρεάς πλήρως κρυπτογραφημένης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς.

Μάθε περισσότερα για τα αγαπημένα σου ζώα

Τίγρης

Μια από τις αιτίες της δραματικής μείωσης του πληθυσμού των τίγρεων τα τελευταία χρόνια είναι η καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος μιας και τα πυκνά δάση εξαφανίζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η μεγαλύτερη όμως άμεση απειλή για τις τίγρεις είναι το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Η τίγρης πωλείται για το δέρμα της, αλλά και για τα κομμάτια του σώματός της, που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική για τις μαγικές ιδιότητές που διαθέτουν.

Καρέτα

Ταχύπλοα σκάφη που κινούνται με υψηλές ταχύτητες τη θερινή τουριστική περίοδο αλλά και ψαράδες που αντιμετωπίζουν την καρέτα ως απειλή που «μπλέκεται» στα δίχτυα τους, είναι μερικοί από τους λόγους που μεγάλος αριθμός καρέτα χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους.

H υποβάθμιση των παραλιών φωλεοποίησης της, κυρίως λόγω της τουριστικής και της οικιστικής ανάπτυξης, έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη και πολλές φορές αδύνατη η ωοτοκία.

Πάντα

Το πάντα καθημερινά χρειάζεται να τρώει μέχρι και 38 κιλά μπαμπού. Για αυτό μεταναστεύει συχνά, ακολουθώντας τα δάση μπαμπού που κάθε 10 με 100 χρόνια μαραίνονται. Όσο τα δάση παρέμεναν εκτεταμένα, είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τη μετανάστευση αυτή χωρίς πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια, η διάνοιξη δρόμων και η αποψίλωση των δασών για ξυλεία ή για καλλιέργειες, έχουν περιορίσει τη δυνατότητα του για μετακίνηση. Κατά συνέπεια, απειλείται λόγω της εξαφάνισης του βιότοπού του. Καταστροφικά ως προς το φυσικό του περιβάλλον δρα και η κλιματική αλλαγή αλλά και η ανάπτυξη του τουρισμού.

Πολική αρκούδα

Οι πολικές αρκούδες έχουν αξιοσημείωτη αίσθηση της όσφρησης. Μπορούν να ανιχνεύσουν μια φώκια που κολυμπά στο νερό – κάτω από ένα μέτρο συμπιεσμένου χιονιού – έως ένα χιλιόμετρο μακριά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 26.000 άγριες πολικές αρκούδες. Έως το 2050, οι αριθμοί πολικών αρκούδων ενδέχεται να μειωθούν κατά 30% λόγω της ταχείας απώλειας θαλάσσιου πάγου.

Διάβασε ακόμα:

Ας κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα μοναδικά

25 Μικροβήματα για πιο Thrive Χριστούγεννα

Author(s)

  • Ελίνα Δελενίκα

    Head of Content Thrive Greece

    Η Ελίνα Δελενίκα είναι Head of Content του Thrive Greece.