Βραδινή έξοδος με τους φίλους σου; Η μεταπτυχιακή σου εργασία με την οποία ασχολείσαι πάντα μετά τις δώδεκα το βράδυ; Δύο τρία επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς που παρακολούθησες το ένα μετά το άλλο; Ή μήπως ένα μακράς διάρκειας μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα; Όλα αυτά μπορεί ν’ αποτελούν πιθανές αιτίες για το γεγονός ότι καταλήγεις κάθε βράδυ να κοιμάσαι πιο αργά απ’ ότι θα έπρεπε. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι αν κοιμάσαι συστηματικά κάθε βράδυ αργά, μπορεί να διαταράξεις το βιολογικό σου ρολόι, αυτό δηλαδή που ορίζει πότε πρέπει να κοιμάσαι (δηλαδή το βράδυ) και πότε να είσαι ξύπνιος (δηλαδή την ημέρα).

Τι χρειάζεται να ξέρεις; Ότι οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να είμαστε ενεργοί τη μέρα και να κοιμόμαστε τη νύχτα. Πιο συγκεκριμένα μία συγκεκριμένη ορμόνη η μελατονίνη αρχίζει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της νύχτα και μας κάνεις να νυστάζουμε διευκολύνοντας την έλευση του ύπνου.

Άτομα όμως που διατηρούνται ενεργά λόγω του life style τις βραδινές ώρες μπορεί λόγω της απορρύθμισης του βιολογικού τους ρολογιού να αρχίσουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ύπνου.

Μήπως έχεις κι εσύ απορρυθμισμένο ύπνο;

Εκτός από εκείνους που ξενυχτούν συστηματικά, πολύ συχνά μπορεί να έχουν προβλήματα ύπνου λόγω της απορρύθμισης του βιολογικού ρολογιού και τα άτομα που δουλεύουν νύχτα ή μετακινούνται στις ζώνες του ισημερινού οπότε είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν jetlag. Επίσης το ίδιο πρόβλημα μπορεί να παρατηρηθεί στους ηλικιωμένους με αποτέλεσμα να θέλουν να κοιμούνται και να ξυπνούν υπερβολικά νωρίς ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τους έφηβους οι οποίοι θέλουν να κοιμούνται πολύ αργά το βράδυ και να ξυπνούν αργά το μεσημέρι.

Ρύθμισε το ρολόι σου

Όταν το βιολογικό ρολόι του ύπνου απορρυθμίζεται είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσεις δυσκολία στον ύπνο και ως εκ τούτου να μην κοιμάσαι επαρκώς. Οι πρώτες βοήθειες για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα είναι να προτιμάς:

1.Να κοιμάσαι κάθε μέρα την ίδια ώρα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

2.Να προσπαθείς να μην αυξάνεις πολύ την ενεργητικότητα σου τις βραδινές ώρες αλλά αντίθετα να κάνεις στροφή σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

3.Να μην αναβάλλεις την ώρα ύπνου, αντίθετα να πηγαίνεις στο κρεβάτι σου μόλις νιώσεις ότι νυστάζεις.

Τι άλλο μπορεί να σε βοηθήσει;

Το Solumag Night. Είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου και τη βελτίωση του βιολογικού αποσυγχρονισμού (jet-lag)

Χάρη στο μοναδικό συνδυασμό μελατονίνης, μαγνησίου και τρυπτοφάνης βοηθά ώστε να μειωθεί ο χρόνος έλευσης του ύπνου, συμβάλλοντας στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και μειώνοντας παράλληλα την κόπωση. Επιπλέον, η μελατονίνη μπορεί να βελτιώσει τις συνέπειες του βιολογικού αποσυγχρονισμού όπως το jet lag και να ανακουφίσει από το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού.

Αν, λοιπόν, όσα διάβασες σε αφορούν, τότε σίγουρα το Solumag Night μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου για να εξασφαλίσεις έναν επαρκή και ποιοτικό ύπνο. 

Aρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 81812/26-09-2017 (O αριθμός γνωστοποίησης δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ). Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.

Διάβασε ακόμα:

Μήπως Η Τεχνολογία Σαμποτάρει Τον Ύπνο Σου;

10 Τρόποι Για Να Καθιερώσεις Τη Σωστή Υγιεινή Του Ύπνου 

Tα 5 Πρόσωπα Της Αϋπνίας

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.