Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Το ποσοστό των γυναικών που δέχονται σεξουαλική παρενέχληση κατά την εργασία τους στο στρατό.
-Πόσοι τολμούν να μιλήσουν για αυτό.


Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο Good Therapy Organization o στρατός είναι ένα περιβάλλον που ευνοείς -παρά τους κανόνες αυστηρής πειραχείας- τη σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το 2014 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, περίπου το 5% των γυναικών και το 1% των ανδρών δηλώνου ότι έχουν υποστεί ανεπιθύμητη σεξουαλική επαφή στο περιβάλλον του στρατού.

Οι μισές καταγγελίες από γυναίκες αναφέρουν σεξουαλική διείσδυση παρά τη θέλησή τους ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν 35%.

Στην πραγματικότητα περισσότεροι άνδρες στο στρατό έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και διότι αριθμητικά υπερτερούν αλλά και γιατί είναι πιο πιθανό να μην μιλήσουν για αυτή την κακοποίηση. Εκτιμάται ότι ένας άνδρας στο στρατό (υπηρετεί ή εργάζεται) είναι 10 φορές πιο πιθανό να δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση από οποιονδήποτε άλλο πολίτη.

Οι έρευνες αναφέρουν ότι μόνο το 4% αυτών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στο περιβάλλον του στρατού μιλά για αυτό, ενώ το 62% παραδέχεται ότι φοβούνται ότι τυχόν αποκάλυψη θα έχει συνέπειες στην επαγγελματική αλλά και άλλες πτυχές της ζωής του.

Διάβασε ακόμα:

Σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση στο χώρο εργασίας

Έρευνα: 1 στους 5 ασθενείς με COVID-19 εμφανίζει ψυχική διαταραχή εντός 90 ημερών από τη μόλυνση

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.