Συμβουλή #35: Αποδέξου Ό,τι Συμβαίνει Γύρω Σου

Ξέρεις τι σου ταιριάζει; Τι πραγματικά θέλεις να κάνεις ανεξάρτητα από τα πρέπει των γύρω σου ή μήπως είσαι απασχολημένος με ρόλους που δεν σε εκφράζουν και δεν σου ταιριάζουν; Μήπως επικρίνεις τις επιλογές σου σε κάθε τομέα; Ίσως είσαι αδέσμευτος παρά τις προσπάθειές σου. Ίσως δεν είσαι ικανοποιημένος με τη δουλειά σου και ψάχνεις ακόμα αυτό που σου ταιριάζει. Ίσως πολλές φορές οι φίλοι σου σε απογοητεύουν. Ξέρεις κάτι; Δεν μπορείς να αλλάξεις ούτε ό,τι συμβαίνει γύρω σου, αλλά ούτε και συμπεριφορές που δεν σου αρέσουν. Ήρθε η ώρα να μάθεις να αποδέχεσαι όλα όσα είναι πέρα από τον έλεγχό σου. Σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Εμείς σου προτείνουμε να κάνεις τα εξής:

1.Σκέψου τον εαυτό και τη ζωή σου. Ποιοι τομείς θα προτιμούσες να είναι διαφορετικοί; Εντόπισε τα “πρέπει” και τις επικρίσεις που σε οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα και εστίασε την προσοχή σου στα χαρίσματά σου. Ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με αυτά.

2. Έχε στο μυαλό σου ότι οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι ποτέ δεν είναι όπως τους θέλεις. Και επειδή δεν μπορείς να τους αλλάξεις, άρχισε να τους αποδέχεσαι με τα ελαττώματά τους.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.