Συμβουλή #39: Άνοιξε Την Καρδιά Σου

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να φοβάσαι να δείξεις ποιος είσαι πραγματικά, να φοβάσαι να δείξεις τα συναισθήματά σου για να μην καταλάβουν οι γύρω σου ότι είσαι ευάλωτος; Νομίζεις ότι έτσι θα φανείς αδύναμος. Ξέρεις τι γίνεται όμως όταν κλείνεσαι στον εαυτό σου και καταπιέζεις όλα όσα αισθάνεσαι; Πληγώνεσαι. Αναζητάς τόσο πολύ την επιβεβαίωση, με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι κάθε φορά που τα όνειρα και οι προσδοκίες σου δεν πραγματοποιούνται. Βασίζεις την ευτυχία σου και την αυτοεκτίμησή σου σε εξωτερικές συνθήκες και καταστάσεις. Και αυτό είναι το λάθος σου. Άνοιξε την καρδιά σου και αναζήτησε την ευτυχία αλλού. Στους δικούς σου ανθρώπους. Εκείνους που σε κάνουν να αισθάνεσαι ζεστασιά, αγάπη και οικειότητα.

Σου προτείνουμε να κάνεις τα εξής:

1.Δώσε προτεραιότητα στην αγάπη. Εντόπισε τα κομμάτια της ζωής σου, μέσα στα οποία την εμποδίζεις ή την επικρίνεις. Σκέψου τι σε αναστατώνει και πώς μπορείς να το αλλάξεις για να κρατήσεις την καρδιά σου ανοιχτή.

2.Τώρα σκέψου τι σε βοηθάει να κρατήσεις την καρδιά σου ανοιχτή. Τα παιδιά σου; Ένας φίλος σου; Ο σύντροφός σου; Ένα μέλος της οικογένειάς σου; Μία εικόνα, ένα μέρος; Ό,τι και αν είναι αυτό που σε γεμίζει, φέρ’ το στο μυαλό σου και άφησέ το να σε πλημμυρίσει.

3.Τώρα που ξέρεις τι κρατάει την καρδιά σου ανοιχτή, τι θα κάνεις; Πέρασε χρόνο και ασχολήσου με τους ανθρώπους και τα πράγματα που σε γεμίζουν.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.