Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς συμπεριφέρεται ένας άνδρας φίλος.
-Γιατί οι άνδρες δυσκολεύονται να πουν “σύγγνωμη”.


Από μικροί μαθαίνουν πως πρέπει να είναι δυνατοί και επιτυχημένοι. Μιλούν για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μηχανές, γυμναστική, αυτοκίνητα και κορίτσια. Δύσκολα εκδηλώνουν μεταξύ τους τα συναισθήματα τους, αρκετοί μένουν εσωστρεφείς, πιστεύουν είναι δείγμα αδυναμίας η εκδήλωση συναισθημάτων. Το πρωί μπορεί να τσακώνονται  σαν ορκισμένοι εχθροί και το βράδυ να γελάνε παρέα. Ναι αυτοί είναι οι άνδρες… φίλοι! 

Μπορεί στα παιδικά χρόνια να συγχωρούνται όλα και να τα ξεχνάμε εύκολα, τα πράγματα, όμως, αλλάζουν στην ενήλικη ζωή σε ένα απαιτητικό περιβάλλον καθημερινότητας με αρκετές υποχρεώσεις.

Αρκετοί άνθρωποι δεν έμαθαν καν τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στο φίλο τους και όταν έμαθαν προσαρμόστηκαν, κάποιοι το έμαθαν αλλά δεν θέλησαν να αλλάξουν για δικούς τους λόγους και άλλοι είχαν την τύχη να το γνωρίζουν από μικρή ηλικία. Σίγουρα όλα φτιάχνουν όταν υπάρχει θέληση και παρατήρηση του εαυτού μας και του πως ενεργεί.

Πότε αισθάνεται σημαντικός ο άνδρας φίλος 

Είναι αλήθεια οι άνδρες αισθάνονται σημαντικοί όταν έχουν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα φίλων τους. Ένας καλός φίλος θα σε συμβουλέψει όταν το ζητήσεις και από τη μεριά που βλέπεις εσύ τα πράγματα και βάσει των δικών σου αναγκών και  τεκμηριωμένων γνώσεων. Δεν θα σε συμβουλέψει με βάση τι θα του άρεσε για σένα σε σχέση με τις δικές του ανάγκες και δεν θα ψάξει να σου βρει λύσεις για θέματα που δεν έχει λύσει ο ίδιος. Κι αυτό είναι ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό της αντρικής φιλίας. 

 Ένας άνδρας φίλος επίσης δεν θα δει τα δικά του λάθη στο πρόσωπο του φίλου του και δεν θα διορθώσει σαν καθηγητής αυστηρός τον φίλο του, δεν θα τον κρίνει για τα λάθη του, αντίθετα θα τον κατανοήσει, θα τον παρηγορήσει και θα τον συμβουλέψει με αγάπη.

Τι άλλο; Τη γυναίκα ή την κοπέλα ή την πρώην του φίλου του δεν θα κοιτάξει ποτέ ερωτικά ένας άνδρας ούτε για αστείο. Κατά κανόνα. 

Πιο δύσκολη η συγνώμη για τους άνδρες;

Η αποκατάσταση των σχέσεων καλό είναι να γίνεται λεκτικά αλλά και με πράξεις. Η λέξη Συγγνώμη είναι κάτι που συχνά δυσκολεύει τους άνδρες. Η έννοια της μετάνοιας είναι καλό να εμφανιστεί σε όλα τα επίπεδα για την επαναφορά της σχέσης. Φυσικά ένας καλός φίλος επίσης συγχωρεί αρκεί οι συμπεριφορές και τα λάθη να μην είναι σε επανάληψη, αν συμβαίνει αυτό τότε θα μείνει μακριά χωρίς να κρατήσει κακία. Πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν τα λάθη τους αλλά δεν τα κατανοούν και έτσι δεν αλλάζει κάτι.

Ποτέ δεν είναι αργά να βρούμε καλούς φίλους ή να γίνουμε εμείς καλοί φίλοι ή να αποκαταστήσουμε φίλιες που πάγωσαν πριν χρόνια.

Να θυμόμαστε εμείς οι άνδρες να μοιραζόμαστε και τα συναισθήματα μας στη  φιλία, δεν είναι δείγμα αδυναμίας, αλλά μεγάλης δύναμης…  από τώρα γιατί όχι; 

Διάβασε ακόμα:

Η φυλή των “κλειστών” ανθρώπων

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε αυτό που μας κάνει καλό;

Author(s)

  • Μάνος Ζερβάκης

    Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης – Life Coach

    Ο Μάνος Ζερβάκης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και αργότερα υποκριτική, απέκτησε τον τίτλο B.A. in Performing Arts από το Queen Margaret University of Edinburgh και αποφοίτησε με άριστα, έχει λάβει μέρος σε παράστασεις και κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει εργαστεί στην επικοινωνία το marketing και τις πωλησεις. Σήμερα είναι συγγραφέας, φοιτητής Κοινωνικής Θεολογίας στο ΕΚΠΑ και σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης – Life Coach στο Ωριμάζω.