Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί ο βασιλικός σε βοηθάει να συγκεντρώνεσαι καλύτερα.
– Τι να προτιμήσεις αν θέλεις να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου.


Όσο και αν αγαπάς τη δουλειά σου, είναι φορές που νιώθεις την αποδοτικότητά σου να πέφτει. Παράγοντες όπως η κούραση, το άγχος, οι αυξημένες υποχρεώσεις, σε κάνουν να δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, να τηρήσεις τις προθεσμίες, να τα βγάλεις πέρα με το φορτωμένο σου πρόγραμμα και γενικά να διατηρήσεις τον έλεγχο του όγκου της εργασίας σου. Αυτές τις στιγμές είναι που χρειάζεσαι κάτι που θα σε τονώσει, θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς και θα σου δώσει την ενέργεια που σου λείπει για να αυξήσεις την αποδοτικότητά σου. Μία φυσική και ευχάριστη επιλογή είναι τα κατάλληλα αιθέρια έλαια.

Τα αιθέρια έλαια είναι αρωματικές ουσίες που παράγονται από φυτά, μπορούν να μας επηρεάσουν μέσω της όσφρησης και με την απορρόφησή τους από το δέρμα, επηρεάζοντας με θετικό τρόπο το σώμα και το πνεύμα. Είναι άλλα, όμως, αυτά που ηρεμούν κι άλλα αυτά που διεγείρουν.

Ποια αιθέρια έλαια αυξάνουν την αποδοτικότητα

Υπάρχουν συγκεκριμένες μυρωδιές που μπορούν να σε βοηθήσουν να τονωθείς, να καθαρίσεις το μυαλό σου, να βελτιώσεις τη συγκέντρωσή σου και τελικά να αυξήσεις την αποδοτικότητά σου. Κάποια αιθέρια έλαια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι:

Βασιλικός: Έχει τονωτική δράση και βελτιώνει τη συγκέντρωση.

Δενδρολίβανο: Ενισχύει τη μνήμη, αναζωογονεί και καθαρίζει το μυαλό.

Δυόσμος: Ενεργοποιεί το κουρασμένο μυαλό.

Ευκάλυπτος: Καθαρίζει το μυαλό και βοηθάει στη συγκέντρωση.

Θυμάρι: Βοηθάει στη μνήμη και τη συγκέντρωση και καταπολεμά την κούραση.

Κανέλα: Αντιμετωπίζει το αίσθημα αδυναμίας.

Κάρδαμο: Καθαρίζει το μυαλό και αναζωογονεί.

Λεμόνι: Καθαρίζει τη σκέψη.

Μαντζουράνα: Δυναμώνει το μυαλό και καταπολεμά την ανησυχία.

Μέντα: Καταπολεμά την πνευματική κόπωση.

Πεύκο: Καταπολεμά την αδυναμία και αναζωογονεί το κουρασμένο μυαλό.

Ρίγανη: Τονώνει και αυξάνει την ενέργεια.

Τζίντζερ: Αντιμετωπίζει την κούραση και ενισχύει τη μνήμη.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τα αιθέρια έλαια στο γραφείο

Καταρχάς, διάλεξε με βάση τη μυρωδιά το αιθέριο έλαιο που σου αρέσει. Μπορείς να αναμείξεις και 2-3 αιθέρια έλαια μαζί. Αν ο χώρος του γραφείου σου το επιτρέπει μπορείς να χρησιμοποιήσεις συσκευές καύσης αιθέριων ελαίων, σπρέι για να αρωματίζεις το χώρο ή ποτ-πουρί. Εναλλακτικά, μπορείς να αναμείξεις μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο σε ένα φορέα όπως είναι το αμυγδαλέλαιο και με αυτό το μείγμα να κάνεις εισπνοές. Γενικά, όμως, να θυμάσαι ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς τα αιθέρια έλαια απευθείας στο δέρμα. Επίσης, σε περίπτωση που είσαι έγκυος ή πάσχεις από αλλεργίες θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Δοκιμάζοντας το παραπάνω ένα είναι βέβαιο. Η τόνωση που θα νιώσεις θα είναι άμεση. Την επόμενη φορά, επομένως, που θα νιώσεις την αποδοτικότητά σου να πέφτει θυμήσου την ευεργετική δύναμη των αιθερίων ελαίων. Χρησιμοποίησέ τα λοιπόν και μείωσε το άγχος!

Διάβασε ακόμα:

Μετάτρεψε Το Γραφείο Σου Σε… Κήπο

9 Φαγητά Που Ενισχύουν Την Δημιουργικότητά Σου Στο Γραφείο

Author(s)

  • Χριστίνα Σακελλαρίου

    Χημικός - Υπεύθυνη HR Cosmetia

    H Χριστίνα Σακελλαρίου είναι χημικός και απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιμόρφωση στην Κοσμετολογία. Έχει μεταπτυχιακό από το London School of Economics στις Διεθνείς Εργασιακές Σχέσεις και Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Είναι υπεύθυνη εργοστασίου, ανάπτυξης και παραγωγής καλλυντικών της οικογενειακής επιχείρησης, COSMETIA – ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΒΕΕ. Είναι επίσης εξωτερική συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για το e-learning πρόγραμμα της Κοσμετολογίας.