Αναρωτιέσαι αν το αφεντικό σου είναι ευχαριστημένο με την απόδοσή σου τους τελευταίους μήνες που εργάζεσαι από το σπίτι; Σύμφωνα με μια έρευνα 1.200 συμμετεχόντων από το Center for Transformative Work Design, όταν ερωτήθηκαν αν οι τηλεργαζόμενοι έχουν χειρότερη απόδοση στο σπίτι, το 38% συμφώνησε ή συμφώνησε πολύ, το 22% δεν ήταν βέβαιο, αφήνοντας μια οριακή πλειοψηφία του 40% να διαφωνεί ή να διαφωνεί πολύ με αυτή τη δήλωση. 

Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που πιστεύουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Περίπου 84%, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, νομίζουν ότι είναι πολύ αποδοτικοί, όσο εργάζονται από το σπίτι. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας άλλης έρευνας 3.000 ατόμων. 

Επίσης, η έρευνα ανέφερε και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά. Για παράδειγμα, περισσότεροι άντρες managers αντιπαθούν την τηλεργασία και δεν εμπιστεύονται τις ικανότητες των εργαζομένων τους, σε ποσοστό 36%, συγκριτικά με το μόλις 15% των γυναικών managers που έχουν την αντίστοιχη άποψη. Γι’ αυτό το λόγο, τα λογισμικά παρακολούθησης των εργαζομένων βρίσκονται σε άνθηση. Σύμφωνα με το Gartner το 2019 ως και το 80% των εταιρειών χρησιμοποιούσαν κάποια μορφή ελέγχου. Το CurrentWare, ένα από αυτά τα λογισμικά, ανέφερε ότι σημείωσε μια αύξηση στη ζήτηση της τάξης του 130% μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τετραμήνου του 2020, όταν δηλαδή ο κορονοϊός χτύπησε. Χωρίς αυτό, οι managers σε κάποιους κλάδους πρέπει να βασίζονται στον αυτοέλεγχο των εργαζομένων. Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται από τους εργαζομένους που δεν δουλεύουν την παραδοσιακή εβδομάδα, που δουλεύουν απομονωμένοι, αντιμετωπίζουν το στρες της πανδημίας και πρέπει να εξισορροπήσουν επαγγελματική και προσωπική ζωή καλύτερα. 

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αν δουλεύεις από το σπίτι, προετοιμάσου για πολύ μεγαλύτερη επίβλεψη.

Διάβασε ακόμα:

Εργονομικές συμβουλές για εργασία από το σπίτι

Έρευνα: Λιγότερα μηνύματα και βιντεοκλήσεις, περισσότερες κλήσεις