Πώς είναι δυνατόν στο χάος και στην ανασφάλεια που συμβαίνει γύρω μας να βρίσκεται κάποιος που έχει καλή διάθεση και χαμογελά;

Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζεις ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μεγάλες δυσκολίες και παρόλα αυτά δε σταματά να βοηθά, να εξελίσσεται και να προοδεύει;

Γίνεται! Η αισιοδοξία είναι η απάντηση.

Όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά πολλές δυσκολίες στην εργασία μας, στην οικογένεια, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Οι αλλαγές είναι ραγδαίες και εμείς καλούμαστε να είμαστε όχι μόνο έτοιμοι, αλλά και προετοιμασμένοι για τον νέο κόσμο που έρχεται…

Αντί όμως να βλέπουμε ανθρώπους να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και να  εστιάζονται στη λύση των προβλημάτων τους, βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε σύγχυση, που είναι θυμωμένοι και επιθετικοί, που δεν μπορούν να αξιολογήσουν τα προβλήματά τους και δεν μπορούν να θέσουν τις προτεραιότητες που θα τους βοηθήσουν να βγουν από το τέλμα που βιώνουν. 

Είναι γεγονός πως η ζωή πλέον έχει τόσα προβλήματα, όσες και οι αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας. Για κάποιους οι καταιγιστικές αλλαγές φέρνουν μεγάλες δυσάρεστες ανατροπές, ενώ για κάποιους τεράστια αδιέξοδα. Βέβαια, υπάρχει και η πιο θετική εκδοχή ,οι νέες συνθήκες να γίνονται ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό για εξέλιξη.

Τι είναι αυτό που μπορεί να ρυθμίσει το χάος στο μυαλό μας;

Η αισιοδοξία!

Η αισιοδοξία είναι η θέση του ανθρώπου στα θετικά της ζωής. Φυσικά, το κακό βρίσκεται γύρω μας, ακόμα και στην τηλεόραση, που μας βομβαρδίζει με σκηνές βίας, αλητείας και επιθετικότητας, εντούτοις το καλό υπάρχει και οφείλουμε στον εαυτό μας να το υποστηρίξουμε. 

Η αισιοδοξία και η ανθρωπιά είναι το φάρμακο για τους φόβους, τις μικρότητες και τις ανασφάλειες μας. Η αισιοδοξία επιτρέπει στο μυαλό να δει λύσεις για τα προβλήματα και να παλέψει. Το χαμόγελο, που είναι το σπουδαιότερο εργαλείο της αισιοδοξίας, γίνεται η ασπίδα προστασίας στις προσβολές, στην κυνικότητα και στην κακία.

Τι να κάνετε για να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα

  • Αρχίστε να χαμογελάτε στον εαυτό σας και στους γύρω σας- χαρίστε το πρώτο χαμόγελο της ημέρας στον αυτό σας, το αξίζετε!
  • Είναι καιρός να αρχίσετε να αισθάνεστε την ανάγκη να φέρεστε λίγο καλύτερα στους γύρω σας – θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα στην πραγματικότητά σας!
  • Εστιάστε στη λύση του προβλήματος
  • Φανταστείτε μια θετική έκβαση σε αυτό που σας απασχολεί και προσανατολιστείτε στον τρόπο που θα το αντιμετωπίσετε
  • Αισιοδοξείτε για να έχετε τη δύναμη να πολεμάτε!
  • Η αισιοδοξία απαιτεί μεθοδικό μυαλό και μεθοδικά βήματα που θα οδηγήσουν στην προσωπική σας νίκη!

Η αισιοδοξία είναι ένα συναίσθημα που ούτε το σχολείο ούτε η οικογένεια το καλλιεργούν ενσυνείδητα. Όλοι εστιάζουν στις αδυναμίες κι στις ελλείψεις του άλλου, αλλά και στην κριτική που καθηλώνει και αφαιρεί τον αυτοσεβασμό αυτού που υπόκειται την κριτική.

Γι’ αυτό λοιπόν το Coaching μπορεί να  σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια αισιόδοξη ματιά για τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Το Coaching είναι η μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα προβλήματά σας με το να ανακαλύψετε αυτό που σας εμποδίζει να εξελιχθείτε, να χαρείτε και να προοδεύσετε στη ζωή σας!!!

Διάβασε ακόμα:

Αυτοεκτίμηση: Κλείνοντας το μάτι στον ιδανικό μας εαυτό

5 συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω σου για ένα καλύτερο 2022

Author(s)

  • Η Κλεονίκη Πανταζή είναι Φιλόλογος και Life Coach Εφήβων (Academic Coaching) και Ενηλίκων (Personal Coaching) αλλά και εγκύων(Coaching of pregnancy). Έχει φοιτήσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στη Φιλοσοφία. Ακόμα, έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Certificate in  Coaching-AC Accredited  (βαθμός 97/100) στο  ΕΚΠΑ. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με θέμα «Ανίχνευση, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)». Τέλος, παρακολουθεί το πρόγραμμα «Διαχείριση του Στρες και Υγεία» στο ΕΚΠΑ. Μιλά την Αγγλική Γλώσσα. 'Εχει εργαστεί επί σειρά ετών ως καθηγήτρια φιλόλογος με ειδίκευση στα Αρχαία Ελληνικά και στην Νεοελληνική Γλώσσα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι διευθύντρια σπουδών του Φροντιστηρίου Φιλολογικών μαθημάτων «Θεωρητικό». Η αγάπη της για τα παιδιά και η επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τη σύγχρονη εποχή, την ώθησε να ασχοληθεί με το Coaching Εφήβων(Academic Coaching)  σε ζητήματα διαχείρισης χρόνου, διαβάσματος, έλλειψης συγκέντρωσης, αυτοεκτίμησης, επικοινωνίας με τους άλλους κ.α., όπως και με το CoachingΕνηλίκων (Personal Coaching). για θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. To Coaching of pregnancy βοηθά την μέλλουσα μητέρα να διαχειριστεί την εγκυμοσύνη, τη γέννα και τη λοχεία. Ως ομιλήτρια, έχει συμμετάσχει στην Εκπαιδευτική Ημερίδα Διδακτικής – Innovatebiz Seminars-   « Coaching και Εφηβεία». Ως εκπαιδεύτρια, έχει διεξαγάγει Μάθημα e- class  στην Innovatebiz Academy “My name is Teacher” με θέμα «Coaching  και εκπαίδευση» (2020) , καθώς και το Webinar «Lockdown στο σώμα αλλά όχι στο πνεύμα και στη ζωή»(Δεκ.2020.Φεβρ 2021). Είναι αρθρογράφος της εφημερίδας «Ενημέρωση» και στο Efiveia.gr