Συμβουλή #38: Αγάπησε Τον Εαυτό Σου

Θέλεις κι εσύ όπως όλοι να σε υπολογίζουν, να σε νοιάζονται και να σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι. Περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου προσπαθώντας να νιώσεις ότι ανήκεις κάπου και να συνδεθείς με τους γύρω σου. Ψάχνεις τον τέλειο σύντροφο, εκείνον που θα σε αγαπήσει παράφορα ικανοποιώντας την ίδια στιγμή την ανάγκη σου να αγαπηθείς. Και αν αυτό το πρόσωπο δεν υπάρχει; Αν υπάρχει κι εσύ απλά δεν καταφέρεις να το βρεις; Κι αν το βρεις και σε αφήσει; Τι γίνεται τότε;

Αν δεν μάθεις να στηρίζεις και να φροντίζεις τον εαυτό σου, αν δεν μάθεις να έχεις μία υγιή σχέση μαζί του, πάντα θα αισθάνεσαι ένα κενό. Και πάντα θα προσπαθείς να γεμίσεις αυτό το κενό, ελπίζοντας ότι οι άλλοι θα μπορέσουν να στο καλύψουν.

Μάθε λοιπόν ότι για να αισθάνεσαι χαρούμενος και ικανοποιημένος με τη ζωή σου, για να αγαπάς τους γύρω σου και να τους αφήνεις να σε αγαπούν κι εκείνοι, πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις από εσένα. Πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Γιατί όμως σου είναι τόσο δύσκολο να το κάνεις; Γιατί δυσκολεύεσαι να σε αποδεχτείς, να πιστέψεις σε εσένα και τις δυνάμεις σου; Ξεκίνα με μικρά και απλά βήματα. Μην ξεχνάς, αυτά είναι το μυστικό για τις μεγάλες αλλαγές.

Για να αισθάνεσαι χαρούμενος και ικανοποιημένος με τη ζωή σου, για να αγαπάς τους γύρω σου και να τους αφήνεις να σε αγαπούν κι εκείνοι πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις από εσένα.

Τι μπορείς να κάνεις:

1.Κάνε μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν. Προσπάθησε να βρεις πού στέρησες την αγάπη από τον εαυτό σου. Υπάρχει κάποιο σημείο που θα μπορούσες να δώσεις περισσότερη αγάπη και εκτίμηση;

2.Τώρα σκέψου αν υπάρχει κάποιο κομμάτι του εαυτού σου που επικρίνεις επειδή νομίζεις ότι θα έπρεπε να είναι διαφορετικό. Υπάρχει κάτι στο οποίο νομίζεις ότι υστερείς; Μήπως θεωρείς κάποιες πτυχές του εαυτού σου δεδομένες;

3. Σκέψου ένα άτομο που υπεραγαπάς. Άρχισε να φέρεσαι στον εαυτό σου όπως ακριβώς θα φερόσουν σε εκείνο το άτομο.

4. Τώρα που ξέρεις πώς πρέπει να φέρεσαι στον εαυτό σου, άρχισε να τον φροντίζεις κάνοντας τις σωστές επιλογές σε καθημερινή βάση: φάε υγιεινά, γυμνάσου, φρόντισε τον χώρο σου. Θα δεις πόσο καλά θα τα πάτε!

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.