Αν δεν κάνεις γυμναστική, κάποια στιγμή το σώμα που θα σε εγκαταλείψει. Αν δεν φας σωστά, δεν θα έχεις την ενέργεια που αναζητάς. Aν δεν φροντίσεις τον εαυτό σου απειλείς εκ των πραγμάτων και την υγεία σου. Με λίγα λόγια: H υγεία και η ευεξία, ψυχή τε και σώματι, πηγάζει από μέσα μας. Ατάκα κλισέ που όσο τετριμμένη όμως και αν ακούγεται ισχύει από κάθε άποψη καθώς αποτελεί στην ουσία την κινητήριο δύναμη και την εγγύηση μιας ποιοτικής και υγιούς ζωής.

Η αγάπη για τον εαυτό μας κρύβεται πίσω από κάθε ενέργεια, στόχο και απόφαση που μας πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Γι’ αυτό και το Thrive Global Greece με την υποστήριξη του Mastiha Shop στο αφιέρωμα Fuel Yourself Everyday σου παρέχει όλα αυτά τα απλά αλλά σημαντικά που εξασφαλίζουν την ενέργεια και το καύσιμο που χρειάζεσαι για να φτάσεις στον προορισμό σου. Κάθε μέρα.

Η κάθε μία με το δικό της τρόπο όλες οι συμβουλές ευεξίας που θα βρεις στο αφιέρωμα έχουν βάση και κίνητρο την αγάπη για τον εαυτό μας. Η κάθε έρευνα και ο κάθε ειδικός που στηρίζει τα θέματά μας βασίζεται στην επιστήμη αλλά και στο προσωπικό ενδιαφέρον του καθενός από εμάς να προστατεύσει την υγεία του. Γιατί οι επιλογές μας σε μεγάλο βαθμό είναι αυτές που διαμορφώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Ο Αριστοτέλης είχε πει πως «ο τρόπος που θα γεράσουμε εξαρτάται (και) από τον τρόπο που θα ζήσουμε». Η αναζήτηση λοιπόν της ευεξίας μας θα πρέπει να είναι ολιστική. Η σωστή διατροφή, η άσκηση, η πρόληψη και πάνω από όλα η καλή σχέση με τον εαυτό μας είναι βασικές παράμετροι ψυχικής και σωματικής ισορροπίας και ώθησης για ζούμε καλά και όχι απλά για να επιβιώνουμε. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε όλα όσα επιθυμούμε. Και παρότι σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο αξίζει να προσπαθήσουμε, με όσο το δυνατόν λιγότερο στρες και χωρίς υπερβολές και καταναγκασμούς να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο θέλω και το μπορώ και να κάνουμε τον σημαντικότερο στόχο πραγματικότητα. Να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας όσο καλύτερα μπορούμε. Κάθε μέρα! 

Διάβασε ακόμα:

5 Συμβουλές Για Εσένα Που Επιλέγεις Να Ευημερήσεις

Μάθε Ποια Είναι Η Καλύτερη Ώρα Για Να Καθιερώσεις Τις Συνήθειες «Κλειδιά» Της Υγείας Σου