Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί η Κυριακή είναι η κατάλληλη μέρα για ενδοσκόπηση.
-Τι μπορείς να κάνεις για να γίνεις πιο αισιόδοξος.


Προσωπικά, πιστεύω πάρα πολύ στην δύναμη της θετικής σκέψης. Όταν ο ίδιος σκέφτεσαι θετικά, τότε θα είσαι πιο αποδοτικός και θα γίνεις καλύτερος σε ό,τι έχεις βάλει ως στόχο είτε είναι οι προσωπικές σου σχέσεις, είτε η επαγγελματική σου εξέλιξη.

Για να δεις όμως τα πράγματα θετικά, πρέπει πρώτα να έχεις «ρυθμίσει» το μυαλό σου ώστε να σκέφτεται θετικά. Οι Κυριακές, είναι οι ιδανικές μέρες για να κάνουμε μια ενδοσκόπηση και να δώσουμε ώθηση στον εαυτό μας ώστε να αναλογιστεί για ποια πράγματα αξίζει ειλικρινά να σκεφτόμαστε θετικά.

Αν ωστόσο, νιώθεις ότι σε δυσκολεύει ο παραπάνω τρόπος σκέψης, τότε παρακάτω θα βρεις ορισμένα πράγματα τα οποία πρέπει να σκέφτεσαι τις Κυριακές ώστε να ατενίσεις την εβδομάδα που ξεκινά με αισιοδοξία.

Η επιτυχία έχει να κάνει με το ταξίδι, όχι με τον προορισμό

Η ανυπομονησία είναι μεγάλος εχθρός της προόδου. Δεν μπορείς να φτάσεις από το μηδέν στο απόλυτο δέκα από την μια μέρα στην άλλη και πρέπει να αναλογιστείς ότι αυτό που αξίζει τελικά, είναι η διαδρομή μέσα από την οποία θα εξελιχθείς και θα φτάσεις τον στόχο σου, όχι η στιγμιαία απόλαυση της επιτυχίας.

Είσαι αυτός που είσαι για κάποιο λόγο

Όπως και αν νιώθεις, υπάρχει σίγουρα ένας λόγος πίσω από τα συναισθήματα που σου έχουν δημιουργηθεί. Επομένως σταμάτα να σκέφτεσαι ότι διανύεις μια άσχημη μέρα και όλο αυτό σε πνίγει και δέξου την κατάσταση. Νιώσε τη στιγμή και στη συνέχεια, δες τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις.

Μπορεί να μην το βλέπεις, αλλά κάνεις βήματα προόδου καθημερινά

Ενδεχομένως να μην το καταλαβαίνεις, αλλά σίγουρα σήμερα δεν είσαι ακριβώς ο ίδιος με χτες. Όπως βέβαια, φέτος δεν είσαι ίδιος με πέρσι κ.ο.κ. Εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι, αλλά καθημερινά κάνεις βήματα προόδου, όπως όλοι μας.

Σίγουρα έχεις περισσότερο χρόνο από όσο νομίζεις

Αυτή είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι μας. Βιαζόμαστε να τα προλάβουμε όλα και νιώθουμε ότι ο χρόνος είναι εχθρός. Με τις σωστές προτεραιότητες όμως, σίγουρα θα βρεις χρόνο για όσα θέλεις. Και αν δεν προλάβεις κάτι σήμερα, να θυμάσαι πως δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα μέσα στην ημέρα από όσο νομίζεις

Αυτή η φράση, είναι η συνέχεια της παραπάνω. Αν είσαι συγκεντρωμένος και έχεις αφοσίωση στους στόχους σου, μέσα στην ημέρα μπορείς σίγουρα να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα από όσα νομίζεις. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Δεν είσαι μόνος

Αν νιώθεις μοναξιά, μπορείς πάντα να απευθυνθείς σε έναν φίλο ή στην οικογένειά σου. Δεν είσαι μόνος και δεν είσαι ο μόνος που νιώθεις άσχημα.

Ό,τι και αν περνάς δεν είναι τόσο άσχημο

Αν έχεις την υγεία σου, ένα σπίτι να μείνεις, φαγητό στο τραπέζι σου και έστω έναν φίλο να μιλήσεις τότε όλα λύνονται. Πίστεψέ με, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις μαι άσχημη κατάσταση.

Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις

Αν κάτι δεν σου αρέσει στην ζωή σου ή σε εσένα τον ίδιο, δεν είναι ποτέ αργά για να αλλάξεις και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Ξεκίνα σήμερα και γίνει όλα όσα θέλεις.

Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω για να εμπνευστείς

Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις μια αλλαγή ή να εξελιχθείς προς το καλύτερο, σκέψου ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω για να πάρεις δύναμη και κουράγιο. Εμπνεύσου από την ιστορία τους και σήκω από το κρεβάτι σου. Ο κόσμος περιμένει για να τον κατακτήσεις!

Διάβασε ακόμα:

Οι θετικές σκέψεις θα μας βοηθήσουν να ευημερήσουμε στη νέα πραγματικότητα

Οι Λέξεις Που Μαγνητίζουν Θετικές Εξελίξεις

Author(s)

  • Nicolas Cole

    ειδικός σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης

    Ο Nicolas Cole είναι συγγραφέας, αρθρογράφος του Inc Magazine και ειδικός σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης.