Συγκεκριμένα, ένα χρόνο πριν -σε περιβάλλον άνευ Covid-19- είχα πάρει μέρος σε ένα σημαντικό conference στο Harvard University στη Βοστώνη με θέμα: “Emotional Intelligence & Mindfulness”: Κλειδιά για μια Καλύτερη Ζωή”.

Ήταν μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που βρεθηκα κοντά σε αγαπημένους μου καθηγητές και μέντορες ζωής, τον Dr Daniel Goleman και Dr Jon Kabat – Zinn. Ήταν ένα προφητικό συνέδριο πριν απο τον Covid 19 και η επαφή με τους καθηγητές-μέντορες μου, οι ομιλίες τους και τα βιβλία τους αποδείχτηκαν θησαυροί γνώσης και εξέλιξης για εμένα. Γι’ αυτό μοιράζομαι μαζί σας μερικά χρήσιμα tips για μια ευτυχισμένη ζωή και καλύτερη επικοινωνία με τους γύρω μας επικοινωνία από τις ομιλίες και το βιβλίο του Dr Daniel Goleman αλλά και του Dalai Lama “Η Δύναμη του Καλού”:

 • Η μόνη αληθινή θρησκεία είναι να έχεις καρδιά.
 • Να είσαι ευγενικός όποτε μπορείς – δηλαδή πάντα.
 • Το να ζεις καλά έρχεται με τις πράξεις, όχι με την προσευχή.
 • Η αλαζονεία μπορεί να δικαιολογηθεί. Είναι το αποτέλεσμα είτε χαμηλής αυτοεκτίμησης ή προσωρινών και επιπόλαιων πράξεων.
 • Όταν κάποιος αισθάνεται ότι όλα στη ζωή του πάνε στραβά, αυτό σημαίνει ότι κάτι όμορφο θα συμβεί σύντομα.
 • Εάν μπορείς να βοηθήσεις, πρέπει να το κάνεις. Εάν δεν μπορείς, τουλάχιστον μη βλάπτεις.
 • Ο στόχος στη ζωή είναι να είσαι χαρούμενος.
 • Οι άνθρωποι υπάρχουν για να αγαπιούνται, τα πράγματα υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται. Ο κόσμος είναι σε χάος γιατί τα δύο αυτά είναι ανάποδα.
 • Η έννοια της συμπόνιας είναι η μοναδική προϋπόθεση για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.
 • Έχοντας θετική στάση για τη ζωή μπορείς να είσαι ευχαριστημένος ακόμα και στις πιο δυσάρεστες καταστάσεις.

Διάβασε ακόμα:

Γίνε ατρόμητος σε 5 μόλις βήματα – Μετά από αυτό, οι στόχοι σου θα πραγματοποιηθούν

Είναι πράγματι οι αριστερόχειρες πιο δημιουργικοί;

Author(s)

 • Τζίνα Θανοπούλου

  Ψυχολόγος

  Η Τζίνα Θανοπούλου είναι ψυχοεκπαιδευτική σύμβουλος που παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε εφήβους, γονείς και ενήλικες, σε μορφή προσωπικών συνεδριών ή ομάδων. Έχει εξειδίκευση σε γυναικεία θέματα, εικόνας σώματος και αυτοπεποίθησης και σε διατροφικές διαταραχές. Επίσης, ασχολείται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη διαδικασία αυτοαποκάλυψης, ενώ στο Harvard University, Graduation School of Education εξειδικεύτηκε στη θετική ψυχολογία. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας και μέλος του Harvard Club of Greece. Υπήρξε διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής του International School of Athens και συμβουλευτική ψυχολόγος στο PIERCE Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Δίνει διαλέξεις και σεμινάρια σε διεθνή συνέδρια και forum, καθώς και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε ελληνικά και ξενόγλωσσα σχολεία στην Ελλάδα. Είναι συνεργάτης και αρθρογράφος της ”Huffington Post. gr” και άλλων έγκριτων έντυπων και διαδικτυακών μέσων.