Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι είναι το FOMO.
-Πώς μπορούν να σε βοηθήσουν τα καθαρά σιδερωμένα σεντόνια.


Ίσως ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που δεν μπορούν να κοιμηθούν εύκολα. Κάποιες φορές μάλιστα νιώθεις πολύ κουρασμένος ακόμα και αν έχεις κοιμηθεί περισσότερο από 7 ώρες. Ξέρεις κάτι; Δεν έχει πάντα σημασία η διάρκεια του ύπνου, όσο η ποιότητα. Αν λοιπόν θέλεις να την εξασφαλίσεις ακολούθησε τα βήματα που ακολουθούν για κοιμάσαι καλύτερα, να νιώθεις ξεκούραστος και να είσαι γεμάτος ενέργεια:

1.Βγάλε την τηλεόραση και κάθε ηλεκτρονική συσκευή από την κρεβατοκάμαρά σου. Όλες αυτές οι συσκευές σου προκαλούν αναστάτωση και εκνευρισμό, ακόμα και αν είναι απενεργοποιημένες. Αυτό συμβαίνει λόγω του FOMO-επειδή φοβάσαι μήπως χάσεις κάτι όταν δεν τις χρησιμοποιείς. Έτσι, μπαίνεις στον πειρασμό να τις χρησιμοποιήσεις, με αποτέλεσμα να εμποδίζεις τον ύπνο σου.  

2.Κοιμήσου έχοντας ένα μαξιλάρι αγκαλιά. Αυτό σε βοηθάει να ανακουφίσεις τους πόνους της πλάτης, να χαλαρώσεις και να κοιμάσαι καλύτερα.

3.Μην έχεις έντονα χρώματα στην κρεβατοκάμαρά σου, όπως είναι για παράδειγμα το κόκκινο, γιατί σε εμποδίζουν να ηρεμήσεις. Προτίμησε απαλά χρώματα, όπως το μπλε ή το πράσινο, που σε βοηθούν να χαλαρώσεις.

4.Δοκίμασε να ακούσεις ήχους της φύσης για να χαλαρώσεις. Αν πάλι αυτοί οι ήχοι σε εμποδίζουν, δοκίμασε τους λευκούς ήχους.

5.Έχε καθαρά και σιδερωμένα σεντόνια και κλείσε τις πόρτες από τις ντουλάπες σου. Όταν όλα είναι τακτοποιημένα στο χώρο σου, κοιμάσαι καλύτερα.

6.Στρώσε κάθε ημέρα το κρεβάτι σου. Ένα στρωμένο κρεβάτι είναι πολύ πιο ελκυστικό για έναν απολαυστικό ύπνο σου.

7.Πριν πας για ύπνο, γράψε σε ένα χαρτί ό,τι σε απασχολεί. Αυτό θα σε βοηθήσει να αδειάσεις το μυαλό σου και να μην σκέφτεσαι προβλήματα και υποχρεώσεις την ώρα που προσπαθείς να αποκοιμηθείς.

8.Σκέψου όλα αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων. Πριν κοιμηθείς, κάνε μία ανασκόπηση με όσα σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη. 

Όταν δεν κοιμάσαι σωστά, δεν μπορείς να είσαι παραγωγικός, γιατί δεν έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να κάνεις όλα όσα πρέπει μέσα στην ημέρα. Αν ενσωματώσεις αυτά τα απλά αλλά σημαντικά βήματα στην καθημερινότητά σου, θα διαπιστώσεις ότι ο ύπνος σου θα βελτιωθεί. Το ίδιο και η απόδοσή σου. 

 

Διάβασε ακόμα:

Τι Μπορείς Να Κάνεις Μετά Τις 20.00 Για Να Αποφορτιστείς Από Μία Κουραστική Μέρα

Ένας Ειδικός Του Ύπνου Προτείνει 18 Τροφές Για Να Κοιμάσαι Καλύτερα

Author(s)

  • Lori Bumgarner, M.Ed.

    σύμβουλος αυτοβελτίωσης

    Η Lori Bumgarner, M.Ed. είναι σύμβουλος αυτοβελτίωσης.