Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί είναι πιθανό να βρεις τον έρωτα στο πρόσωπο κάποιου που ήδη γνωρίζεις.
– Πώς ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου μπορεί να αυξήσει την ελκυστικότητά σου.


Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι η δυσκολία να βρεις σύντροφο δεν αφορά μόνο εσένα, αλλά περισσότερους απ’ όσους φαντάζεσαι. Αποτελεί σημείο των καιρών και οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα τα σκληρά εργασιακά ωράρια που σε κάνουν να ονειρεύεσαι την ώρα και τη στιγμή που θα επιστρέψεις σπίτι, με μοναδικό στόχο να βουλιάξεις στον καναπέ. Κι από την άλλη, δεν αποκλείεται να δυσκολεύεσαι να συντονιστείς με την παρέα σου για μια έξοδο που, ακόμα κι όταν πραγματοποιηθεί, σε αφήνει με κενό επαφής και ουσιαστικής επικοινωνίας, με το ποτό στο χέρι και χωρίς κανένα ενδιαφέρον στον ορίζοντα. Κι όσο για τα social media, θα συμφωνήσω μαζί σου δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να βρεις σύντροφο.

Αν, λοιπόν, παρόλο που θα ήθελες πολύ να έχεις σύντροφο δίπλα σου, η μοναξιά εξακολουθεί να είναι η κατ’ ανάγκη κολλητή σου, τότε ίσως χρειάζεται να προβληματιστείς και πραγματικά να αναρωτηθείς τι δεν κάνεις καλά. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα, όπως ίσως βιαστείς να συμπεράνεις. Όμως, με το να μένεις με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένεις το σύμπαν να συνωμοτήσει, δε νομίζω να σου βγει σε καλό.

Όπως εξηγεί ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογίας, Πρόεδρος του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, το άγχος να βρεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σύντροφο δεν βοηθάει. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου που θα σου δώσουν περισσότερες ευκαιρίες να δικτυωθείς μεταξύ άλλων και ερωτικά. Ορίστε τι συστήνει ο ειδικός:

Βγες έξω

Ο καναπές αποκλείεται να σε φλερτάρει. Το πιθανότερο, εξάλλου, είναι ότι κάτι ενδιαφέρον σε περιμένει εκεί έξω. Μην ξεχνάς ότι το μέσα είναι συνώνυμο της αποξένωσης και της κατάθλιψης. Δεν το θέλουμε αυτό. Μην περιμένεις προτάσεις για έξοδο. Μπορείς να πάρεις κι εσύ την πρωτοβουλία να οργανώσεις εξόδους με διαφορετικές παρέες.

Ξεκίνα μια ομαδική δραστηριότητα

Ένα ομαδικό άθλημα, μια χορευτική ομάδα, μία εθελοντική δράση. Οτιδήποτε σε φέρνει σε επαφή με νέα πρόσωπα, με παρόμοια ενδιαφέροντα με σένα είναι καλό. Και τον έρωτα να μη βρεις είναι σίγουρα ότι θα κάνεις νέες γνωριμίες.

Μη βγαίνεις μόνο με τον/την κολλητό/ή σου

Να είσαι ανοιχτός και σε προτάσεις για έξοδο με άτομα που μόλις γνώρισες. Μη γυρνάς την πλάτη στην ευκαιρία να κάνεις καινούργιους φίλους. Πολύ συχνά το ένα φέρνει το άλλο.

Άνοιξε τα.. μάτια σου

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι πιο πιθανό να ερωτευτούμε κάποιον που βλέπουμε συχνά ή σε καθημερινή βάση. Πιθανόν το άλλο σου μισό να είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι νομίζεις. Ο φίλος στο γυμναστήριο; Ο συνάδελφος στη δουλειά; Ο τύπος που συναντάς κάθε φορά στο πάρκο όταν βγάζεις τον σκύλο βόλτα; Για παρατήρησε καλύτερα όλους αυτούς που θεωρείς δεδομένους σε επίπεδο γνωριμίας και δώσε τους την ευκαιρία να σε ερωτευτούν και αυτοί.

Κάνε αναβάθμιση στην εμφάνισή σου

Αν δεν θεωρείς ιδιαίτερα ελκυστικό το πρόσωπο που βλέπεις στον καθρέφτη, κάτι πρέπει να κάνεις γι’ αυτό και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Τι ακριβώς; Όλες αυτές τις μικρές βελτιώσεις που θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι η εμφάνισή σου μετράει. Γιατί ξέρεις τι λένε οι ειδικοί; Αν πιστέψεις ότι είσαι ελκυστικός ή ελκυστική, ξαφνικά – ως δια μαγείας – θ’ αρχίσεις να ελκύεις τους άλλους γύρω σου.

Αναπροσαρμόσου

Μην εγκλωβίζεσαι σε συγκεκριμένα πρότυπα σχετικά με τον άνδρα ή τη γυναίκα των ονείρων σου (μεταξύ μας δεν υπάρχει). Μην αφήνεις λεπτομέρειες όπως τι δουλειά κάνει, πού μένει, πόσο χρονών είναι να σε περιορίζουν. Χαμήλωσε τις προσδοκίες σου και είναι πολύ πιθανό να βρεθείς προ εκπλήξεων από πρόσωπα που δεν το περίμενες.

Δώσε μία (τουλάχιστον) ευκαιρία

Αλλά και τον απαραίτητο χρόνο να γνωρίσεις καλύτερα κάποιο πρόσωπο που ενδιαφέρεται για σένα, επειδή μπορεί ν’ αλλάξεις γνώμη σε σχέση με τις όποιες αρχικές σου εντυπώσεις. Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα από την αρχή. Χρειάζεσαι αρκετό καιρό για να γνωρίσεις κάποιον μέχρι να σχηματίσεις μια ολοκληρωμένη άποψη.

Μπες σε ερωτική διάθεση

Αν σκέφτεσαι συστηματικά τον έρωτα, γιατί όχι και το σεξ, μετατρέπεσαι σε πομπό και σύντομα θα συντονιστείς με τον δέκτη. Και μόνο ότι διαβάζεις αυτό το άρθρο, είσαι σε καλό δρόμο, έχω να σου πω. 

Διάβασε ακόμα:

Online Dating: Ο Τρόπος Για Να Βρεις Το Άλλο Σου Μισό;

Τι Αποκαλύπτει Η Έρευνα Της Focus Bari Για Τις Σχέσεις Στην Ψηφιακή Εποχή

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.