Στο επόμενο λεπτό θα μάθεις:

-Πόσοι καταφέρνουν να συμπορευτούν με τον μεγάλο έρωτα της ζωή τους.
-Πόσοι τολμούν να εγκαταλείψουν το γάμο τους για έναν μεγάλο έρωτα.


Κάποιοι από εμάς πιστεύουμε στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Ενώ άλλοι θεωρούν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος μέχρι να αναγνωρίσουν ότι κάποιος είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής τους. Μερικοί πάλι δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν στον έναν και μοναδικό μεγάλο έρωτα, την ίδια ώρα που άλλοι στο όνομά του είναι έτοιμοι για τις πιο μεγάλες ανατροπές.

Ναι, είναι αλήθεια. Η αντίληψη για τον έρωτα είναι υποκειμενική υπόθεση. Ο καθένας από εμάς, εξάλλου, τον βιώνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, γράφοντας και υπογράφοντας τα δικά του μοναδικά και ανεπανάληπτα love story στον χωροχρόνο.

Μερικές φορές, όμως, τα νούμερα έρχονται με τον πιο συμπυκνωμένο τρόπο να επιβεβαιώσουν ότι τελικά υπάρχουν κάποια δεδομένα που προσδιορίζουν τον έρωτα όσο απρόβλεπτος, άναρχος και ανατρεπτικός κι αν θεωρούμε ότι είναι.

Όπως τα νούμερα που προέκυψαν πρόσφατα από ελληνική έρευνα. Η έρευνα διεξήχθη από την Focus Bari μέσω online panel και εξέτασε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 15 χρονών και άνω από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Βασικός στόχος της έρευνας η συλλογή απαντήσεων γύρω από βασικά θέματα που σχετίζονται με τον έρωτα.

Τι λένε τα νούμερα για τον έρωτα

Τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα που αποκάλυψε η έρευνα για τον έρωτα σχετίζονται άμεσα με τα νούμερα που ακολουθούν. Μάθε, λοιπόν, ότι:

3,5 περίπου φορές ερωτευόμαστε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ενώ 2,5 φορές νιώθουμε ότι έχουμε αγαπήσει κάποιον πραγματικά.

6 μήνες είναι το μέσο διάστημα που χρειάζεται η πλειοψηφία για να αναγνωρίσει ότι κάποιος είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής του.

25% των γυναικών, και περίπου αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών, νιώθει ότι χάνει τον έλεγχο όταν ερωτεύεται.

38% δηλώνει ότι δεν πορεύτηκαν μαζί στη ζωή με το πρόσωπο που πίστευαν ότι ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής τους επειδή δεν ήταν στην παρούσα φάση το κατάλληλο.

36% πιστεύει ότι είναι δυνατόν κάποιος να είναι ερωτευμένος ταυτόχρονα με παραπάνω από ένα άτομα, με ελαφρύ προβάδισμα των ανδρών όσον αφορά σε αυτή την πεποίθηση.

27% δηλώνει ότι έχει ερωτευτεί κάποιον ή κάποια που γνώρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας στους δύο, ωστόσο, θεωρεί ότι τα social media επηρεάζουν αρνητικά τις ερωτικές σχέσεις.

33% μόνο τολμά να εγκαταλείψει έναν γάμο ή μια μόνιμη σχέση για χάρη ενός μεγάλου έρωτα.

23% δεν πιστεύει ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ο μεγάλος έρωτας της ζωή του.

Σε όποιο ποσοστό και αν ανήκεις εύχομαι σήμερα και κάθε μέρα να ζεις ή να ζήσεις τον έρωτα που ονειρεύεσαι!

Διάβασε ακόμα:

Έρωτας Χωρίς Όρια: Ποιο Το Πρόβλημα;

Ένας Γάμος, Τρία Διαζύγια!

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.