Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με αισιοδοξία.
-Πόσο σημαντική είναι η ησυχία.


Ξέρεις ότι ο τρόπος που ξεκινάς την ημέρα σου, καθορίζει και το υπόλοιπό της. Γνωρίζεις όμως ότι το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να φροντίσεις τον εαυτό σου; Να τον βάλεις σε προτεραιότητα και να του δώσεις την φροντίδα που χρειάζεται; Να σκεφτείς πρώτα εσένα και μετά τους άλλους; Γι’ αυτό άρχισε να φροντίζεις τον εαυτό σου από σήμερα κιόλας.

7 τρόποι για να φροντίζεις τον εαυτό σου κάθε πρωί

1.Ξεκίνα την ημέρα σου αισιόδοξα

Είπαμε ότι το πρωί καθορίζει το υπόλοιπο της ημέρας. Αντί λοιπόν να διαβάζεις τις ειδήσεις ή να βλέπεις τα email σου με το που ξυπνάς, κάνε κάτι που θα σε χαλαρώσει και θα σε αναζωογονήσει. Διάβασε κάτι που θα σε εμπνεύσει ή άκουσε μία μουσική που θα σου φτιάξει την διάθεση.

2.Κάνε μία (γρήγορη) βόλτα στην φύση

Η φύση έχει την ικανότητα να σε χαλαρώνει και να σε βοηθάει να αποβάλλεις το άγχος και το στρες. Δεν χρειάζεται να πας στο δάσος. Κάνε όμως μία μικρή βόλτα έξω και παρατήρησε τα πάντα γύρω σου. Θα αισθανθείς περισσότερο ανανεωμένος και αναζωογονημένος. Δώσε στον εαυτό σου την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσει την ημέρα του με τον καλύτερο τρόπο.

3.Πέρνα λίγα λεπτά απόλυτης ησυχίας

Πέρασε λίγα λεπτά χωρίς να κάνεις τίποτα. Κάθισε με απόλυτη ηρεμία και δώσε στον εαυτό σου την δυνατότητα να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί για την ημέρα που έχει μπροστά του.

4.Κάνε λίγα λεπτά άσκηση

Η άσκηση σε αναζωογονεί. Και όταν λέμε άσκηση, δεν εννοούμε μόνο τη σωματική, αλλά και την πνευματική. Γιατί η άσκηση σε γεμίζει ενέργεια και σε βοηθάει να αδειάζεις το μυαλό σου. Αν καταφέρεις, λοιπόν, να ενσωματώσεις οποιοδήποτε είδος άσκησης στην πρωινή σου ρουτίνα, θα έχεις κάνει ένα ακόμα βήμα για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου.

5.Έκφρασε την ευγνωμοσύνη σου

Σκέψου λίγο όλα όσα υπάρχουν στην ζωή σου και σε κάνουν να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξεκινάς την ημέρα σου και μία σημαντική υπενθύμιση του πόσο τυχερός είσαι.

6.Χαλάρωσε το σώμα σου

Ξέρεις ότι ακόμα και όταν κοιμάσαι, οι μύες σου είναι σφιγμένοι; Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου σου, δεν αποβάλλεις την ένταση που έχεις μέσα σου. Χαλάρωσε λοιπόν το μυαλό και το σώμα σου κάνοντας stretching. Τέντωσε τους μυς σου, διώξε την ένταση και ξεκίνησε καλύτερα την ημέρα σου.

7.Καλλιέργησε τις αισθήσεις σου

Νιώσε περισσότερο “παρών” χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Δώσε μεγαλύτερη βαρύτητα σε όλες σου τις αισθήσεις. Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές πριν σηκωθείς από το κρεβάτι σου, απόλαυσε την αίσθηση του ζεστού νερού κατά την διάρκεια του μπάνιου σου, παρατήρησε τον ουρανό όσο απολαμβάνεις τον καφέ σου ή κατά την διαδρομή σου στο γραφείο. Δώσε προσοχή στις αισθήσεις σου, μάθε να απολαμβάνεις τη στιγμή και να νιώθεις περισσότερο παρών. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να ξεκινήσεις την ημέρα σου νιώθοντας πλήρης.

Ώρα για δράση!

Μην αγχώνεσαι! Δεν χρειάζεται να εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω από αύριο. Δες ποια από αυτά τα μικρά μυστικά ταιριάζουν καλύτερα σε εσένα και – με μικρά βήματα – κάνε κάτι καλό για τον εαυτό σου κάθε μέρα.

Διάβασε ακόμα:

Μικρά Βήματα Για Να Εξασφαλίσεις Την Ευεξία Σε Κάθε Τομέα Της Ζωής Σου

Πώς Να Γυμναστείς Όταν Ο Χρόνος Σου Είναι Περιορισμένος

Author(s)

  • Ashley Ellington Brown

    ειδική σε θέματα ευεξίας

    Η Ashley Ellington Brown είναι συγγραφέας και ειδική σε θέματα ευεξίας