Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί οι μπαμπάδες είναι πιο cool από τις μαμάδες.
-Ποιες συμβουλές τους πρέπει να λάβεις υπόψιν σου.


Την ίδια ώρα που οι μπαμπάδες περνούν τις ίδιες δυσκολίες σαν γονείς όπως οι μαμάδες, η αλήθεια είναι πως δεν δείχνουν να αναζητούν βοήθεια τόσο συχνά όσο οι μαμάδες. Έρευνα του 2015 έδειξε ότι 66% των μαμάδων που μπήκαν στα social media πρόσφατα έψαχναν συμβουλές για τα παιδιά τους, ενώ το ποσοστό για τους μπαμπάδες ήταν 48%.

Και μάλιστα, την ώρα που 50% των μαμάδων που βρέθηκαν στο διαδίκτυο, αναζήτησαν μια μαμά για να συζητήσουν για το τι περνούν, το ποσοστό των μπαμπάδων που έκαναν το ίδιο είναι μόλις 28%.

Επειδή τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους, παρακάτω θα βρεις 7 συμβουλές από μπαμπάδες που σίγουρα θα αλλάξουν όσα ήξερες μέχρι σήμερα.

Συζήτησε με το παιδί σου ακόμα και στο σούπερ μάρκετ

Προσπάθησε να εκμεταλλευτείς την ώρα που είστε στο αμάξι και πηγαίνετε οπουδήποτε, ακόμα και στο σούπερ μάρκετ. Εκείνη η στιγμή είναι η κατάλληλη για συζήτηση, όσο περίεργο και αν σου φαίνεται.

Άσε το στρες σου έξω από το σπίτι

Πολλοί βιώνουμε δυσκολίες στην δουλειά και την ζωή μας, οι οποίες αναπόφευκτα μας γεμίζουν στρες. Καλό θα είναι την επόμενη φορά που θα μπεις στο σπίτι σου όμως, να έχεις αφήσει τα πάντα έξω και απλά να χαλαρώσεις με τα παιδιά σου.

Η μουσική θα ηρεμήσει και τους δυο σας

Ένα από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου είναι να ακούσετε μαζί μουσική. Σιγά σιγά, θα βρείτε τα αγαπημένα σας τραγούδια και αυτή η ώρα της ημέρας θα γίνει η καλύτερη για όλους.

Μάθε από τα όσα έκαναν οι γονείς σου

Χρησιμοποίησε τους γονείς σου σαν πηγή γνώσης. Σκέψου τον τρόπο που μεγάλωσες και φρόντισε τα παιδιά σου να απολαύσουν τα ίδια πράγματα που απολάμβανες και εσύ σαν παιδί. Ωστόσο, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις ορισμένα πράγματα και σαν παράδειγμα προς αποφυγήν. Κάτι που δεν σου άρεσε στη συμπεριφορά των γονιών σου σαν παιδί, σίγουρα δεν θα αρέσει και στα παιδιά σου.

Μην είσαι αυστηρός σαν γονέας, αλλά ούτε και με τον εαυτό σου

Επίβαλε την τάξη όταν χρειάζεται, αλλά μην είσαι αυστηρός σαν γονέας με τα παιδιά σου. Θυμήσου όμως, ότι δεν μπορείς να είσαι πάντα σωστός σε όλα επομένως, μην κρίνεις πολύ αυστηρά και τον εαυτό σου.

Άσε τα παιδιά σου να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτά

Πολλές φορές από υπερβολική αγάπη για τα παιδιά μας, τα κρατάμε κλεισμένα σε ένα χρυσό κλουβί. Άσε τα παιδιά σου να κάνουν λάθη αλλά φρόντισε να μάθουν από τα λάθη τους. Στάσου πλάι τους και βοήθησέ τα να εξελιχθούν.

Άσε τα παιδιά σου να διαλέξουν μόνα τους τα χόμπι τους

Αρκετοί γονείς γράφουν τα παιδιά τους σε μαθήματα που εκείνοι ως παιδιά ήθελαν να παρακολουθήσουν και αυτό είναι ένα ακόμα λάθος. Άσε τα παιδιά σου να διαλέξουν μόνα τους όσα τα γεμίζουν χαρά. Σίγουρα οι επιλογές τους θα σε εκπλήξουν!

Διάβασε ακόμα:

Μήπως Νιώθεις “Λίγη Μαμά”;

Θες Παιδί Αυτόνομο; Ξεκίνα Από Το Δωμάτιό Του!

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.