Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί ίσως να πρέπει να διαγράψεις τον πρώην από τα social media σου.
-Πώς να μην πέσεις στην παγίδα να κατηγορείς τον νυν για τα λάθη του πρώην.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας χωρισμός τις περισσότερες φορές μας αφήνει πληγές που δεν επουλώνονται εύκολα και τις κουβαλάμε μαζί μας και στις επόμενες σχέσεις μας. Ακόμα και αν θεραπεύσουμε αυτές τις πληγές, πιθανότατα θα τις κουβαλάμε πάντα, ώστε να μας θυμίζουν τα λάθη που κάναμε κι ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερες επιλογές στους επόμενους συντρόφους μας.

Αν υπάρχει όμως νέο πρόσωπο στη ζωή σας τι πρέπει να κάνετε ή μάλλον τι δε πρέπει να κάνετε;

1.Σύγκριση πρώην με νυν. Δε πρέπει ποτέ να συγκρίνετε τον πρώην σας με τον νυν, διότι αυτή η σύγκριση μόνο σε προβλήματα οδηγεί και επίσης ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και οι σχέσεις δεν είναι όλες ίδιες

2.Φίλοι με τους πρώην στα social. Όσο δύσκολο και αν σας είναι να ξεκολλήσετε από το παρελθόν σας, αν θέλετε πραγματικά να προχωρήσετε ένα βήμα παρακάτω με έναν καινούριο σύντροφο, πρέπει να ξεριζώσετε το παρελθόν σας από την παρούσα ζωή σας ακόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

3.Μην κατηγορείτε τον νυν για τα λάθη του πρώην. Οι περισσότεροι έχουμε πληγωθεί από κάποιον πρώην που δεν μας φέρθηκε καλά και ενδεχομένως κουβαλάμε τις πληγές μας και τον θυμό μας για εκείνον. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον νυν για τα λάθη του πρώην. Αφήστε το παρελθόν στην άκρη και ζήστε τον νέο σας έρωτα.

4.Σσστ μην το πείτε σε κανέναν. Δε χρειάζεται από τη πρώτη μέρα που θα συνάψετε σχέση με νέο πρόσωπο να το μάθουν όλοι, διότι ίσως να θεωρήσουν πως είναι πολύ νωρίς για να προχωρήσετε ή μπορεί και να μην εγκρίνουν ακόμα τον νέο σας σύντροφο. Η ζωή σας δεν εξαρτάται από το φιλικό και το οικογενειακό σας περιβάλλον, όμως η γνώμη τους πάντα μετράει και πιθανόν να σας μπερδέψει. Για αυτό μη μοιράζεστε ακόμα τη προσωπική σας ζωή, δείτε πρώτα αν ταιριάζετε με τον νέο σύντροφό σας και μετά κάντε την γνωριμία στο περιβάλλον σας.

5.Μη υψώνετε τείχη ανάμεσά σας. Στην αρχή μιας σχέσης είναι φυσιολογικό να έχουμε χτίσει ένα τείχος γύρω από εμάς, διότι φοβόμαστε μήπως πληγωθούμε. Αν όμως ο άνθρωπος που γνωρίσατε φαίνεται ότι είναι ο κατάλληλος, πρέπει σιγά σιγά αυτά τα τείχη να γκρεμιστούν. Μη ξεχνάτε πως η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη είναι τα μοναδικά κλειδιά για οποιαδήποτε επιτυχία.

6.Μην παίζετε με τα συναισθήματα των άλλων. Οι σχέσεις δεν είναι παιχνίδια, όπως παιχνίδια δεν είναι και τα συναισθήματα των άλλων. Γι αυτό καλό είναι να είστε ξεκάθαροι από την αρχή απέναντι στον άλλον που έχετε δίπλα σας.

7.Πάρτε τον χρόνο σας. Δε χρειάζεται να πιέζετε ο ένας τον άλλον, χρειάζεστε και την ελευθερία σας και τον χρόνο σας. Να είστε ευγενικοί και ειλικρινείς απολαμβάνοντας τον νέο έρωτα με όσο το δυνατόν καλύτερη διάθεση και αισιοδοξία.

Αν είστε σε μια νέα σχέση, μην ξεχάσετε να κάνετε μια λίστα με τα θετικά και τα αρνητικά της νέας σας σχέσης και φυσικά μια λίστα με τα θέλω σας σχετικά με αυτή τη σχέση. Μην ξεχνάτε πως μια σχέση θέλει αμοιβαίες υποχωρήσεις. Όμως πάνω από όλα αποφύγετε να κάνετε τα λάθη που κάνατε στο παρελθόν.

Διάβασε ακόμα:

Γιατί Δεν Πρέπει Να Ανησυχείς Για Τη Γνώμη Των Άλλων

«Κανείς Δεν Είναι Κανενός»

Author(s)

  • Τίνα Μιχαηλίδου

    Relationship Blogger

    Η Τίνα Μιχαηλίδου γεννημένη στη Λευκωσία της Κύπρου. Τα τελευταία 7 χρόνια γράφει για χωρισμούς και σχέσεις με βάση τη δική της εμπειρία και προσπαθεί να εμψυχώσει και άλλους χωρισμένους μέσα από τα κείμενά της.