Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθετε:

-Έξυπνους τρόπους για να περάσετε τα Χριστούγεννα.
-Πώς να παραμεινουμε ευγνώμονες για αυτά τα Χριστούγεννα.


Οι γιορτές μπορεί να φαντάζουν διαφορετικές από ό,τι συνήθως αλλά μπορούμε ακόμα να βρούμε τρόπους για να τις κάνουμε ξεχωριστές. 

Οι περισσότεροι από εμάς θα γιορτάσουμε την περίοδο των διακοπών με διαφορετικό τρόπο από ότι έχουμε συνηθίσει, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να καταβάλλουμε λίγη παραπάνω προσπάθεια για να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να βρούμε δημιουργικούς τρόπους για να περάσουμε χρόνο μαζί τους και να απολαύσουμε τις διακοπές μας.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα ξεχωριστοί και διασκεδαστικοί τρόποι για να απολαύσουμε τις φετινές γιορτές.

Μια βραδιά καραόκε με FaceTime

Η μουσική είναι ένας ισχυρός τρόπος σύνδεσης. Σκέψου την ιδέα μιας βραδιάς καραόκε στο FaceTime, μιας ψηφιακής συγκέντρωσης όπου το κάθε άτομο θα διαλέξει ένα τραγούδι για να τραγουδήσει. Δοκιμάστε να απολαύσετε, αυτές τις  δύσκολες στιγμές,  με την πεποίθηση ότι έρχονται καλύτερες στιγμές και παρόλο που δεν θα είμαστε μαζί, μπορούμε πάντα να τραγουδήσουμε ένα τραγούδι όλοι μαζί που θα μας κάνει να νιώσουμε πιο ενωμένοι και πιο κοντά από ποτέ.

Μια εικονική χειροποίητη ανταλλαγή δώρων

Φέτος, μπορείς, με την οικογένεια ή τους φίλους να βρείτε ένα άλλο νόημα στην ανταλλαγή δώρων. Μια ιδέα είναι να τραβήξετε κλήρο και να φτιάξετε χειροποίητα δώρα για να στείλετε ο ένας στον άλλο. Είναι εύκολο να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να αγοράσετε ένα δώρο ηλεκτρονικά, εάν όμως φτιάξετε ένα χειροποίητο δώρο πρέπει να αναλογιστείτε τι θα
το έκανε σημαντικό για τον παραλήπτη. Στη συνέχεια, θα τα στείλετε και θα έχετε μια ψηφιακή ανταλλαγή δώρων για να δείτε τι έφτιαξαν όλοι. Είναι βέβαιο ότι θα είναι πολύ διασκεδαστική αυτή η δημιουργική διαδικασία. Αυτή την παράδοση, ίσως, να την κρατήσουμε κι όταν θα είμαστε σε θέση να ανταλλάξουμε δώρα πρόσωπο με πρόσωπο.

Ένας διαγωνισμός μελομακάρονων

Οι φετινές γιορτές δεδομένου ότι δεν θα μπορούμε να μαζευτούμε όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε έναν διαγωνισμό γιορτινών γλυκών τα οποία θα τα παρουσιάσουμε διαδικτυακά στους δικούς μας. Έτσι, ακόμη κι αν είστε μακριά από τα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα ξαναέρθετε σε επαφή με το παιδί μέσα σας και να  και θα διασκεδάσετε φτιάχνοντας νόστιμες συνταγές.

Γιορτινή αποστολή

Πολλοί συνάδελφοι ανταλλάσσουν δώρα στο γραφείο πριν τα Χριστούγεννα ή με την έλευση του νέου χρόνου. Φέτος που οι περισσότεροι δουλεύουν από το σπίτι μπορείτε να στείλετε όλοι σε όλα τα μέλη ένα χειροποίητο δώρο όπως ένα κέικ ή μια κάρτα. Θα είναι μία γλυκιά υπενθύμιση ότι παρόλη την τρέλα του 2020 είστε ακόμη μία ομάδα και είστε εδώ ο ένας για τον άλλον.

Μια κοινωνικά απομακρυσμένη εθελοντική μέρα

Οργάνωσε μία δωρεά τροφίμων για να στηρίξεις τις τοπικές εθελοντικές ομάδες προσφοράς τροφίμων που βοηθάνε άστεγους ή γυναίκες και παιδιά που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Πέρασε μερικές ώρες εθελοντικά, σε τέτοιους οργανισμούς, κρατώντας βέβαια τα μέτρα και τις απαραίτητες αποστάσεις. Μια τέτοια πράξη μας επιτρέπει να επανασυνδεθούμε και να εξυπηρετήσουμε την κοινότητά μας, πράγματα πολύ απαραίτητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Βρες μικρές καθημερινές συνήθειες που σου φέρνουν χαρά

Δυστυχώς, φέτος δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε για να δούμε τους αγαπημένους μας, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών. Μπορούμε, όμως, να συνεχίσουμε να περνάμε χρόνο με κοντινούς μας φίλους και να απολαμβάνουμε τις μικρές ρουτίνες που αγαπάμε, όπως την καθημερινή μας άσκηση. Οι διακοπές είναι για να εκτιμήσουμε τα μικρά πράγματα στη ζωή και να θυμόμαστε να είμαστε ευγνώμονες για αυτό που έχουμε και όχι για αυτό που δεν έχουμε. Μπορούμε να επικεντρωθούμε στο να περάσουμε  αυτές τις γιορτές γεμάτοι ευγνωμοσύνη.

Μια εταιρική εκδήλωση στο Zoom

Φέτος πολλές εκδηλώσεις εταιρειών που είχαν προγραμματιστεί με στόχο τη σύνδεση των μελών των εταιρειών έχουν ακυρωθεί. Μια ιδέα είναι η πραγματοποίηση ψηφιακών εκδηλώσεων, όπως μία ψηφιακή εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού από μία εταιρεία που πρόσφατα “παρευρέθηκα”. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα και αν δουλεύουμε από απόσταση, οι εταιρίες, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες μπορούν να ενισχύουν τους δεσμούς τους μέσω της τεχνολογίας .


Διάβασε ακόμα:

Ξέρεις ότι αν στολίζεις νωρίς είσαι πιο χαρούμενος;

#SaveChristmas2020: Σώζουμε τα κάλαντα, σώζουμε τα φετινά Χριστούγεννα

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.