Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Πώς μία πράξη καλοσύνης μπορεί να σε χαλαρώσει.
– Πώς το γέλιο σε βοηθάει να διώξεις την ένταση για 45 λεπτά.


Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις πεσμένος, χωρίς να έχει συμβεί απαραίτητα κάτι. Ξυπνάς, δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα – πόσο μάλλον να πας στο γραφείο – και το μόνο που θέλεις είναι να μείνεις στο κρεβάτι σου. Σίγουρα σου έχει συμβεί. Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις την διάθεσή σου και μάλιστα άμεσα. Οι 5 συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Κάνε μία μικρή πράξη καλοσύνης

Ξέρεις ότι όταν κάνεις μία πράξη καλοσύνης, βελτιώνεις την ευεξία σου και αυξάνεις τα επίπεδα ενέργειάς σου; Αυτό υποστηρίζει το Random Acts of Kindness Foundation. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, τέτοιου είδους ενέργειες σε κάνουν πιο ήρεμο, πιο δυνατό και σε γεμίζουν ενέργεια. Μήπως να το δοκιμάσεις κι εσύ; Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα. Χαμογέλασε, πες “ευχαριστώ”, βοήθησε τον συνάδελφό σου ή ετοίμασε το αγαπημένο φαγητό του συντρόφου σου. Όλα αυτά αρκούν για να αλλάξουν όχι μόνο την δική σου ημέρα, αλλά και των γύρω σου.

2. Γέλα πιο συχνά

Ξέρεις ότι όταν γελάς με την καρδιά σου – και όχι ψεύτικα – αποβάλλεις την ένταση και το άγχος για τουλάχιστον 45 λεπτά; Το γέλιο απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες που ρυθμίζουν την διάθεσή σου. Μήπως λοιπόν να αρχίσεις να γελάς πιο συχνά;

3. Κάνε κάτι που σου δίνει ενέργεια

Τι σου δίνει ενέργεια και τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα; Μπορεί να είναι μία βόλτα στη θάλασσα ή τη φύση, ένα συγκεκριμένο μέρος, οι φίλοι και η οικογένειά σου. Τι περιμένεις; Κανόνισε μία “εξόρμηση” στο μέρος που σε γεμίζει ενέργεια με τα άτομα που θέλεις.

4. Ομόρφυνε τον χώρο σου

Στο σπίτι σου περνάς τον περισσότερό σου χρόνο. Σκέψου λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για κάνεις τον χώρο ακόμα πιο ευχάριστο. Για παράδειγμα, βάψε ένα τοίχο, αγόρασε μερικά φυτά ή βάλε μερικές πινελιές διακόσμησης.

5. Βάλε χρώμα στη ζωή σου

Αν θέλεις να αλλάξεις τη διάθεσή σου, δεν υπάρχει πιο άμεσος τρόπος από το να βάλεις χρώμα! Κυριολεκτικά. Αντί λοιπόν να φορέσεις κάτι μαύρο ή μπλε, δοκίμασε κάτι πιο ζωντανό, όπως για παράδειγμα κίτρινο ή κόκκινο. Θα διαπιστώσεις ότι προσθέτοντας λίγο χρώμα πάνω σου, η διάθεσή σου θα βελτιωθεί.

6. Πάρε σωστές αναπνοές

Μάθε να αναπνέεις σωστά. Αντί για μικρές και κοφτές αναπνοές, αφιέρωνε δύο λεπτά την ημέρα και πάρε μερικές βαθιές. Κράτησε τον αέρα για μερικά δευτερόλεπτα και ελευθέρωσε τον. Δεν νιώθεις καλύτερα;

Διάβασε ακόμα:

Έρευνα: Γιατί Είμαστε Λιγότερο Ευτυχισμένοι;

Forest Bathing: Η Θεραπεία Που Πρέπει Να Δοκιμάσεις 

Author(s)

  • Sara Chana Silverstein

    Συγγραφέας

    Η Sara Chana Silverstein είναι συγγραφέας του βιβλίου "Moodtopia: Tame Your Moods, De-Stress, and Find Balance Using Herbal Remedies, Aromatherapy, and More".